Въпреки че глобалното адаптиране към безжичната технология 5G едва сега

...
Въпреки че глобалното адаптиране към безжичната технология 5G едва сега
Коментари Харесай

6G технологията: Хората ще могат да бъдат използвани като антени

Въпреки че световното адаптиране към безжичната технология 5G едвам в този момент стартира, скорошно изследване към този момент предвижда развиването на 6G.

За разлика от по-ранните технологии, съгласно откриватели от Масачузетския университет в Амхърст, при 6G хората ще могат да бъдат употребявани като антени, оповестява „ The News International “.

Особено потребна за 6G телекомуникациите може да бъде връзката с забележима светлина (VLC) , която действа като безжичен сурогат на оптичните нишки. Понастоящем фиброоптиката придвижва данни посредством светлинни проблясъци, като употребява извънредно тънки стъклени или пластмасови влакна. Тези проводници са извънредно дребни и извънредно деликатни.

Екипът на UMass Amherst твърди, че е създал изобретателен и на ниска цена способ за хващане на отпадъчната сила на VLC, който употребява тялото като антена. Преносимата електроника и вероятно по-големи електронни устройства могат да се зареждат от тяхната технология, която преработва отпадъчната сила.

" VLC е много елементарна и забавна " , споделя Джие Сюн, професор по осведомителни и компютърни науки в UMass Amherst, в известие на университета. " Вместо да употребява радиосигнали за изпращане на информация по безжичен път, тя употребява светлината от светодиоди, които могат да се включват и изключват, до един милион пъти в секунда. "

Фактът, че инфраструктурата за потребление на VLC към този момент съществува, я прави доста примамлива за бъдещето на безжичните технологии. Нашите къщи, коли, улични лампи и предприятия са осветени от светодиодни крушки вследствие на актуалните технологии и интелигентни устройства, а те също могат да предават данни.

" Всичко, което има камера, като нашите смарт телефони, таблети или преносими компютри, може да бъде правоприемник ", изяснява Сюн.

Екипът означи, че защото светодиодите излъчват " странични радиочестотни сигнали " (или радиовълни), VLC системите страдат от доста " приключване " на сила. Ако откривателите съумеят да уловят тази радиочестотна сила, те ще могат да я употребяват. Те основават антена от намотки от медна тел за хващане на радиочестотните течове, с цел да създадат това действителност. Основният въпрос, който поражда по-нататък, е какъв обект ще събира най-добре тази сила.

Изследователите тестват разнообразни дебелини и повърхности на проводниците . Главният академик Минхао Куи се опитал да увие намотката към човешко тяло, откакто я сложил против пластмаса, картон, дърво и стомана, както и против телефони и други цифрови джаджи, които били включвани и изключвани. Според резултатите хората са най-ефективната среда за повишение на потенциала на намотката да гълтам радиочестотна сила. Когато бобината е била прикрепена към човек, е била събрана до 10 пъти повече сила, в сравнение с когато е била употребена независимо.

Тези констатации въодушевиха откривателите да разработят " Гривна+ " - на ниска цена портативно устройство, което може да се носи на горната част на предмишницата. Въпреки че гривната наподобява най-ефективна за събиране на сила, създателите на проучването означават, че тя може да бъде модифицирана, с цел да работи като пръстен, колан, гривна или колие.

" Дизайнът е на ниска цена - по-малко от 50 цента ", означават създателите на проучването. " Но Bracelet+ може да доближи до микроват, задоволителен за поддържане на доста датчици, като да вземем за пример датчици за наблюдаване на здравето на тялото, които се нуждаят от малко сила, с цел да работят, заради ниската си периодичност и огромната дълготрайност на режима на сън. "

" В последна сметка желаеме да можем да събираме отпадъчна сила от всевъзможни източници, с цел да зареждаме бъдещи технологии ", заключи Сюн. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР