Въпреки че глобалният недостиг на чипове забавя темпо, компаниите за

...
Въпреки че глобалният недостиг на чипове забавя темпо, компаниите за
Коментари Харесай

Недостигът на инженери по електроника в САЩ заплашва производството на микрочипове

Въпреки че световният дефицит на чипове забавя движение, фирмите за произвеждане на в Съединени американски щати са изправени пред друга опасност, която също обрисува недостиг. На пазара на труда липсват инженери по микроелектроника.

За това оповестява The Register.

Топ мениджърът на Intel Раджа Кодури споделя загрижеността си по отношение на дефицита на фрагменти. Съобщава се, че през последните три десетилетия броят на постъпващите в колежи в Съединени американски щати по специалностите " Компютърни науки " се е нараснал, до момента в който броят на претендентите, постъпващи в електротехническите специалности, е понижен фрапантно.

Всичко това може да докара до сериозен иден проблем. Растежът на промишлеността ще бъде неосъществим, в случай че липсват задоволително инженери за проектирането, произвеждането и инспекцията на микросхемите.

Отбелязва се, че заради създалата се обстановка, компанията Intel е дала обещание да похарчи 100 милиона $ за възстановяване на образованието в региона на полупроводниците в Съединените щати. Половината от тези пари ще се употребяват за намиране на задоволително хора, които да работят в индустриалния обект на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР