Въпреки че близо 80 процента от възрастното население в ЕС

...
Въпреки че близо 80 процента от възрастното население в ЕС
Коментари Харесай

Близо 80% от възрастните в ЕС са ваксинирани, а Европа се подготвя за нова вълна

Въпреки че близо 80 % от възрастното население в Европейски Съюз има сложена ваксина, Европа се приготвя за нова вълна на пандемията.

Заради предстоящото бързо разпространяване на Омикрон разновидността редица страни приготвят нови или вкарват още веднъж Covid ограничения, разчита се на всеобща имунизация.

От през днешния ден в Австрия заведенията затварят в 22 часа, в това число и в новогодишната нощ.

В някои немски провинции от през днешния ден са в действие по-строги ограничавания при визити на заведения, фитнеси, кина и театри - с изключение на „ зелен документ “ би трябвало да се показва и негативен резултат от Covid тест.

Същите ограничения влизат в действие от на следващия ден в цяла Германия, откакто Омикрон-случаите се усилиха с 17 % за последното денонощие.

Франция разисква нови ограничения, откакто здравните управляващи към този момент предложиха на пълнолетните жители да си слагат с бустерна доза три месеца след първичната имунизация.

Чехия вкара наложителен PCR тест за всички идващи, изработен до 72 часа преди влизане в страната. Изискването няма да се ползва при пасажери, които са с сложена бустерна доза ваксина.

И Дания изисква от през днешния ден негативен резултат от тест, в това число и от имунизираните, само че не и от преболедувалите през последната половин година.

В Израел тестова група се подложи на 4та доза от имунизацията против Covid-19 в опит да се изпревари скока на инфекциите поради Омикрон.

Проучването ще се концентрира върху сигурността и върху ефикасността на имунизацията за произвеждане на антитела, с цел да се откри дали е нужна четвърта доза като цяло.

Четвъртата игла обаче към момента не е утвърдена от здравните управляващи в Израел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР