Въпреки че беше най-големият в света вносител на руска водка,

...
Въпреки че беше най-големият в света вносител на руска водка,
Коментари Харесай

Въвеждат ли сух режим? Британците варят спирт от картофи

Въпреки че беше най-големият в света вносител на съветска водка, поради глобите против Москва Англия трябваше да се откаже от тази напитка. Лондон разгласи, че стартира произвеждане на лична водка и изрази убеденост, че ще бъде почтена конкуренция на световноизвестното съветско пиво.

През 2020 година Англия беше водещият в света вносител на съветска водка, само че спорът в Украйна принуди потребителите да си трансформират навиците.

Водката с марки „ Руски стандарт “, Белуга “ и „ Мамут “ станаха извънредно известни през 80-те години на предишния век. Рекламодателите организираха привлекателни маркетингови акции, в които определяха водката като напитка за феновете на разкоша и космополитите.

Но тези дни към този момент са към края си. В знак на неодобрение против дейностите на Владимир Путин в Украйна притежатели на питейни заведения и компании за търговия на едро се отхвърлиха от съветската водка. Това, обаче, напълно не значи, че напитката не продължава да се радва на засилен интерес.

„ Смятам, че водката ще се върне “, сподели шефът по снабдяването от компания The Whisky Exchange Даун Дейвис. Младото потомство избира твърди питиета и съм уверен, че водката ще бъде идната стъпка. Водката сега се радва на изключителна вероятност.

Дейвис счита, че водката ще измести джина. Пазарът е пренаситен и там има към този момент доста марки с ниско качество. Огромната известност на джина към този момент стартира да понижава, а потребителите към този момент приказват за разнообразни други възможности: текила, ром и уиски.

Миналото лято компанията пусна първата поточна линия от картофена водка. Става въпрос за висококачествена напитка с естествени вкусови подобрители. „ Британската водка има характерен усет, в това число и нашата ", споделя Ема Хамилтън, съосновател на дестилерията за водка Edwards 1902.

Използваме най-старите английски сортове картофи и нашата водка придобива кремообразен усет. Последните трендове при английската водка несъмнено се отдалечават от изцяло "неутралния " й усет. Производителите се пробват да основат нещо по-интересно, още по-приятно, със личен темперамент.

Картофените водки, създавани от Edwards 1902, Portobello Road, Chase и Colwith Farm, нормално нямат остри нотки на зърнен алкохол и по тази причина са по-пивки.

Освен това производителите са решили да опитват с усетите. Колекцията си Portobello Road включи водка с мирис на печено кафе, на мадагаскарска ванилия и на английски аспержи. Водката Black Cow има ягодова версия, която е направена от презрели ягоди. А Colwith Farm неотдавна пусна на пазара английска водка с корен от ревен.

"Водката е като бял лист, върху който можете да нарисувате доста красиви неща ", считат производителите.

Увеличаването на митата и протестите може да доведат до нови открития за потребителите, които ще схванат, че най-хубавата водка в света се създава не в Русия, а тук, вкъщи, настояват те.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР