Въоръженото крило на палестинската радикална групировка Хамас заяви в понеделник,

...
Въоръженото крило на палестинската радикална групировка Хамас заяви в понеделник,
Коментари Харесай

"Хамас" освобождава 70 заложници срещу 5-дневно примирие в Газа

Въоръженото крило на палестинската радикална формация " Хамас " съобщи в понеделник, че е съобщило на катарските медиатори за готовността да освободи до 70 дами и деца, арестувани като заложници в Газа. В подмяна бойците желаят петдневно помирение с Израел, оповестява " Ройтерс ".

" Миналата седмица катарските братя направиха опит да освободят вражеските пленници от дами и деца, в подмяна на освобождението на 200 палестински деца и 75 дами, арестувани от врага ", съобщи Абу Убайда, представител на въоръженото крило на Хамас, бригади ал-Касам, в аудиозапис, оповестен в канала на групата в Telegram. Примирието би трябвало да включва цялостно преустановяване на огъня и да се разреши достъп до филантропична помощ на всички места в Ивицата Газа ", сподели той.

Той упрекна Израел, че протака и заобикаля цената на договорката.

Припомняме, че съгласно израелския министър на защитата Йоав Галант, " Хамас " към този момент отстъпват в Газа.

Според Галант, армията е засилила активността си против тунелите на " Хамас " през последните дни.

" Работим по задания. Нямаме хронометър. Имаме цели. Ние ще реализираме задачите си ", сподели Галант по отношение на напътствието на външния министър Ели Коен по-рано, че интернационалният напън може да принуди Израел да промени дейностите си в Газа.

От своя страна палестинското общество на Червения полумесец заяви за интензивна пукотевица в региона на болница " Ал-Кудс ".

Опитите за евакуация на личния състав и пациентите от болничното заведение в понеделник са се провалили. Колона от транспортни средства на Червения полумесец, съпроводени от представители на Международния комитет на Червения кръст, пътуващи към Газа от юг, е трябвало да спре по средата на пътя, споделиха от организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР