Въоръженият нападател, който вчера взе седем души за заложници в

...
Въоръженият нападател, който вчера взе седем души за заложници в
Коментари Харесай

Обезвреден е нападателят, взел за заложници 7 души в американска фабрика в Турция

Въоръженият нападател, който през вчерашния ден взе седем души за заложници в американска фабрика в град Гебзе, окръг Коджаели, бе обезвреден нощес с интервенция на турската полиция. Това съобщи регионалният шеф Седар Явуз пред турските медии.

По-рано Асошиейтед прес заяви, че хипотетичните похитители са двама, само че валията на Коджаели посочи, че става дума за един човек - някогашен чиновник на фабриката, който е работил самичък.

Десет часа продължи заложническата драма. По думите на валията в траялите няколко часа договаряния с служителите на реда, нападателят отказал да пусне заложниците и да се съобщи.

След като договарянията приключили без резултат полицията атакувала помещението, където се намирали заложниците. Всички заложници били изведени сполучливо от постройката, а служителите на реда са обезвредили похитителя.

“След като договарянията приключиха без резултат, полицията предприе интервенцията. Главната цел бе да бъдат избавени живи и здрави заложниците. Те бяха изведени сполучливо, а нападателят, който бе въоръжен, бе обезвреден и задържан от полицията. Той е някогашен чиновник във фабриката. Здравословното положение на всички заложници е положително и към този момент са по домовете си. Нападателят бе задържан и ще дава отговор пред съда за действието си. Силите по сигурността извършиха извънредно сполучливо една тежка задача. Благодарение на тях, заложниците бяха избавени успешно”, съобщи валията, като акцентира, че по време на интервенцията не е имало пукотевица, написа Българска телеграфна агенция.

Според информациите в турските медии, мъжът е влезнал в централната постройка на фабриката. Предполага се, че е влезнал безпроблемно, защото преди този момент е бил чиновник във фабриката. Лицето му било покрито с палестински шал и на кръста си носел нещо, което приличало на взривно устройство. Обявил се за герой и бранител на палестинците и на придвижването " Хамас ", които наричал “моите братя”. Мъжът постоянно повтарял “или спокойна гибел или гибел в името на Газа”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР