Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са извършиха контраатака близо до

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са извършиха контраатака близо до
Коментари Харесай

ВСУ настъпват в района на Бахмут и Авдеевка

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са направиха контраофанзива покрай Богдановка на Бахмутско направление и са завладяли две позиции, държани преди този момент от съветските Въздушнодесантни войски. Освен това силите на Киев са настъпили източно от железопътния сектор в региона на коксохимическия цех в Авдеевка и са принудили руснаците да се изтеглят от две предни позиции, излиза наяве от последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), представен от РБК-Украйна.

Генералният щаб на ВСУ заяви, че войските на Киев не престават щурмовите интервенции южно от Бахмут. Украински боен наблюдаващ рапортува, че украинските сили са направили контраофанзива покрай Богдановка и са завладяли две позиции, държани преди този момент от детайли на 331-ви въздушнодесантен полк на съветските ВДВ.

На 5 декември съветските сили са траяли с локализирани настъпателни интервенции покрай Бахмут, само че не са постигнали прогрес. Генералният щаб на ВСУ добавя, че украинските сили са отбили минимум 11 офанзиви край Богдановка, Клещеевка и Андреевка.

Украински пълководец, настоящ в региона на Бахмут, твърди, че артилерийските елементи на ВСУ и операторите на дронове са унищожили към 80% от съветската техника по време на офанзивите.

Той прибавя, че съветските сили са съсредоточени върху отблъскването на изгубени по-рано позиции край Бахмут и употребяват щурмови войски " Шторм-Z “ за мощна фронтална офанзива и по-професионални елементи, най-вече ВДВ и чеченски детайли, за търсене на пропуски в украинската защита.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 5 декември, демонстрират, че съветските войски са напреднали по сектор от железопътната линия северно от коксохимическия цех в Авдеевка.

Генералният щаб на ВСУ заяви, че украинските сили са отбили минимум 23 съветски офанзиви източно от Новобахмутовка; североизточно от Бердич и покрай Степное, Авдеевка, Северное и Первомайское.

На 4 и 5 декември съветски блогъри рапортуваха, че при Красногоровка не престават позиционните боеве и че съветските войски са възобновили настъплението при Невелское (14 км югозападно от Авдеевка).

Пресслужбата на Таврическата формация на ВСУ заяви на 5 декември, че Руската федерация е възобновила въздушните удари благодарение на щурмови самолети Су-25 и хеликоптери Ка-52 в региона на Авдеевка.

Украинските войски са контраатакували край Авдиевка на 5 декември. Кадри, оповестени на 4 декември, демонстрират, че украинските войски са напреднали на изток от сектор от железопътната линия северно от коксохимическия цех в Авдеевка. Украински боен наблюдаващ заяви на 5 декември, че ВСУ са принудили съветските войски да се изтеглят от две предни позиции, написа " Фокус ".

Руския боен сътрудник рапортува, че ВСУ контраатакуват покрай Степное и оказват напън върху съветската защита в посока Новокалиново.

Генералният щаб на ВСУ твърди, че украинските сили са отбили минимум 13 съветски офанзиви покрай Маринка (непосредствено югозападно от Донецк) и Новомихайловка.

Министерството на защитата на Обединеното кралство сподели, че се счита, че съветските сили управляват по-голямата част от Маринка, до момента в който украинските сили резервират контрола върху позиции в западния завършек на обитаемото място.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР