Въоръжените сили на Украйна спечелиха първата фаза на войната, но

...
Въоръжените сили на Украйна спечелиха първата фаза на войната, но
Коментари Харесай

Хана Маляр: Спечелихме първата фаза на войната, чака ни дълга борба за Украйна |

Въоръжените сили на Украйна завоюваха първата фаза на войната, само че пред нас е нескончаем стадий на битка са първо пречистване на Украйна, заяви на брифинг в Киев заместник-министърът на защитата Хана Маляр.

Междинните резултати от първата фаза на руско-украинската война и главните задания на сегашния стадий на отбиване на пълномащабната въоръжена експанзия на Руската федерация против Украйна станаха съществена тематика на специфичен брифинг на чиновници на Силите за защита на Украйна.

Според заместник-министъра на защитата на Украйна основната задача на съветските окупатори е била да завладяват Киев за няколко дни и да поемат цялостен надзор над цялата страна. „ Това беше задачата в първата фаза на войната и Русия не съумя да я реализира. По време на тази фаза съперникът употребява 24 батальонно-тактически групи, своите специфични елементи и понесе тежки загуби, обяви Хана Маляр. Огромен брой противников войски бяха съсредоточени към Киев и района. Въоръжените ни сили нанесоха безспорен удар на съперника, а първата фаза беше извоювана от Украйна. “

След това, по думите на заместник-министъра на защитата на Украйна, агресорът почнал да употребява разнообразни тактики и тактики във войната с Украйна.

„ Предстои ни сложен и дълъг стадий в битката за цялостно изчистване на страната ни и определяне на суверенитет в държавните граници. Защото Русия към момента има доста запаси, които може да употребява в близко бъдеще. “ - сподели Хана Маляр. По думите й Русия към момента има доста запаси, които може да употребява в напълно близкото бъдеще. „ Украйна ще получи доста помощ от задграничните си сътрудници, в това число в границите на ленд-лийза. Въпреки това, до момента в който дойде, страната ще бъде изправена пред сложен интервал от седмици или месеци “.

Вицешефът на военното ведомство на Украйна разяснява и обстановката в Мариупол и блокираните в Азовстал военнослужещи.

„ Ако имаше най-малко една опция за деблокиране на Мариупол с военни средства, управлението на страната щеше са я употребява. Въоръжените сили вършат всичко, което е по силите им, с цел да подобрят обстановката.

„ Темата за Мариупол е доста сензитивна и всяка дума може да бъде употребена от врага и да навреди на нашите бранители. “ – съобщи заместник-министърът на защитата пред репортерите в Киев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР