Въоръжените сили на Украйна предупредиха, че Руската федерация вече е

...
Въоръжените сили на Украйна предупредиха, че Руската федерация вече е
Коментари Харесай

Украйна: Русия вече е опасно близко до границите на НАТО


Въоръжените сили на Украйна предизвестиха, че Руската федерация към този момент е рисково близо до границите на НАТО, защото нейни дронове са били засечени към въздушното пространство на Полша.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2552
От щаба на украинската войска обясниха, че след съветското нахлуване против военната база в Яворов, намираща се на към 20 км от полската граница, няколко съветски дрона са доближили границата на Полша, само че са били свалени от противовъздушната защита на Украйна и сега се търсят останките им.

Говорител на укранските Военновъздушни сили разяснява, че един от дроновете кръжал известно време над Яворов, след което потеглил в посока Полша, само че след това се върнал назад, когато бил свален. По думите му различен дрон на съветската войска пък е паднал на румънска територия.

От Полша обясниха, че дейностите на Руската федерация с дроновете наоколо до границите им без подозрение съставлява опасност за Алианса, с което оставят обръщение на НАТО.

Много добре знаят, че военната база (в Яворов, бел. ред.) е в непосредствена непосредственост до полската граница. Така че, несъмнено, руснаците знаеха какво нападат и по този метод желаеха да заплашат НАТО, уточни зам.-външният министър на Полша Марчин Пржидаш, представен от организация Еуропа Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР