Въоръжените сили на Украйна изтеглят всичките си гаубици в посока

...
Въоръжените сили на Украйна изтеглят всичките си гаубици в посока
Коментари Харесай

Украинската артилерия масово изгаря край Работино, но там се докарва нова

Въоръжените сили на Украйна изтеглят всичките си гаубици в посока Запорожие

При несполучливи опити за завладяване на Работино и доближаване до Вербовое и Новопрокоповка въоръжените сили на Украйна губят толкоз тежко оръжие на НАТО, колкото и в първите дни на контранастъплението си. Сериозно количество американски, английски, немски и полски артилерийски системи Krab, Panzerhaubitze 2000, M777, M119, FH-70 и AS90 Braveheart бяха унищожени в Ореховското направление единствено за седмица.

И това е в допълнение към многочислените руски и лични модернизации на оръдия, които Въоръжените сили на Украйна изтеглиха в региона на Ореховское: гаубиците Д-30, Гвоздика и Богдан също бяха унищожени, по известията на съветското министерство на защитата.

Съдейки по размера на загубите, въоръжените сили на Украйна престанаха да хвърлят в борба бронетехника на НАТО, както беше в първите дни край Малая Токмачка. Сега въоръжените сили на Украйна минаха към тактичност на позиционна война, пробвайки се да изморят съветската войска с артилерийски удари.

Успехът на сходна тактичност е извънредно конвенционален, настояват даже от Полския център за източноевропейски проучвания (OSW). Все още не е ясно дали въоръжените сили на Украйна са съумели да преминат първата линия на укрепления на първата отбранителна линия (т.нар. „ Линия Суровикин “).

Да кажем, че в региона на Вербовое, сред отбранителните пояси, има линия с дълбочина 2-3 км в южните и западните околности на селището. Украинските елементи, които настъпиха тук, бяха унищожени, потвърдиха даже от Генералния щаб на Киев.

Украинците стопираха опитите си да нападат централната и южната част на Работино, показва OSW. И вместо това в този момент се пробват да заобиколят селото откъм страната, ситуирана южно от Новопрокоповка. Точно югоизточно от Работино, в посока Новопрокоповка, се намира граничната част на укрепленията на „ линията Суровикин “.

Сега цялото внимание на съветското и украинското командване е ориентирано към Ореховското направление. Във всички останали сектори от линията на прикосновение интензивността на конфликтите е ниска, установяват специалистите на OSW.

Вярно е, че и двете страни ускориха диверсионната активност в региона на Херсон. Украинците направиха нов опит да основат предмостие на левия бряг на Днепър в региона на разрушените Антоновски мостове (там се допуска, че има диверсионно-разузнавателна група), а съветските десантници кацнаха на остров Нестриг югозападно от Херсон, написа OSW. Руските войски към този момент управляват решително няколко острова от десния бряг на Днепър покрай Херсон.

Джон Хербст: с актуалните доставки на оръжия въоръжените сили на Украйна не са в положение да създадат нови пробиви

Всички военни провали на украинските артилеристи и десантници се пробва да замаже ЦИПСО. Западните издания, които преди този момент се отнасяха извънредно хладно и сдържано към вероятностите за контранастъпление, внезапно започнаха да пишат за " лимитирани триумфи ".

Това е по този начин, тъй като ЦИПСО интензивно популяризира имитации за " пробив " на една от многото линии на съветската защита. Но даже пристрастните натовски анализатори не могат да бъдат подведени от тези изказвания, за разлика от публицистите.

„ Това просто усили малко възможностите. Не можем да чакаме огромен триумф, в случай че доставките на оръжие останат такива, каквито са, споделя Джон Хербст, старши шеф на Евразийския център на Атлантическия съвет (мозъчен концерн на НАТО, който е нежелателен в Русия). Дори Хербст не чака неотложен пробив, а единствено доста скромни териториални придобивки от ВСУ.

Междувременно Киев става все по-шумен в митинги против Вашингтон: анонимни представители на Пентагона се оплакват в изявленията за New York Times и Washington Post за големите загуби на въоръжените сили на Украйна. Украинският външен министър Дмитро Кулеба ненадейно даде изявление за CNN, заявявайки, че въоръжените сили на Украйна „ не се провалят, а вървят напред “.

Може ли завладяването на няколко хълма и едно езерце наоколо до северния завършек на Работино, където украинските десантници са издигнали украинското знаме, да се счита за „ напредък “?! Кулеба споделя, че в близко бъдеще въоръжените сили на Украйна ще се придвижат към Токмак.

Американското издание The Hill написа, че тази задача наподобява безусловно невъзможна: сателитни фотоси демонстрират обширни защитни структури към града. Укрепленията тук са даже по-мощни, в сравнение с сектора сред Малая Токмачка и Вербовое, който украинците се опитваха да преодолеят в продължение на 3 месеца.

Ян Калберг: Въоръжените сили на Украйна имат за задача да основат филантропична злополука в Крим

Дори бавното нахлуване на въоръжените сили на Украйна към Токмак обаче съставлява действителна опасност за Русия. Като се има поради голямото количество артилерия, която украинците са докарали в Ореховското направление, те ще се опитат да я употребяват за обстрел на линиите за доставки от континенталната част на Русия до Крим.

Имат ли украинците задоволително хора и техника, с цел да запълнят дупка в защитата, с цел да са сигурни, че руснаците няма да контраатакуват? - споделя Томаш Блусевич, теоретичен помощник в института Хувър.

Блусевич е сигурен, че командването на въоръжените сили на Украйна, вярвайки в пробива на първата линия на защитата, се е отпуснало и даже не чака съветска контраофанзива. Това се изяснява и с политически претекстове: Киев чака настояването на Пентагона да получи от Конгреса още 13 милиарда $ за украинците.

Докато бъде взето окончателното решение, въоръжените сили на Украйна се пробват да показват „ триумф “. Ян Калберг от Центъра за разбор на европейската политика (CEPA) споделя, че украинските въоръжени сили са получили задача да нападат „ сухопътния мост “ към Крим с наближаването на зимния мраз, като по този метод заплашват доставките за Крим в това число и на филантропични доставки, дори и на артикули за хранене.

Така че незабавното и цялостно заличаване на всички елементи на въоръжените сили на Украйна (особено артилерията), които се пробват да пробият към Токмак, е ключът към спокойна зима в Крим.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР