Въоръжените сили на Съединените американски щати проведоха неуспешно изпитание на

...
Въоръжените сили на Съединените американски щати проведоха неуспешно изпитание на
Коментари Харесай

Противоракетната отбрана на САЩ не работи

Въоръжените сили на Съединените американски щати организираха несполучливо тестване на системата за противоракетна защита на Хаваите, заяви „ Фокс нюз “, базирайки се на двама източници от армията, поискали анонимност.

Това е вторият несполучлив тест на системата от месец юни насам. Именно тази противоракетна инфраструктура би трябвало да спре възможна атака от страна на Северна Корея. От Пентагона отхвърлиха коментар по въпроса.

От американските въоръжени сили потвърдиха, че е било извършено тестване, само че не разкрива повече детайлности. Според източниците противоракетната система не е съумяла да прихване ракета, изстреляна от аероплан над Хаваите. Си Ен Ен показва, че точно на противоракетната защита разчитат милиони американци при бъдеща война с корейците.

Напрежението сред Съединени американски щати и Северна Корея се усили доста през последните месеци. Режимът на Ким Чен-ун извърши няколко ракетни и нуклеарни тествания. Доналд Тръмп заплаши азиатската страна с „ огън и гняв “, в случай че продължи с провокациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР