Въоръжените сили на Русия с крилати ракети Калибър“ са унищожили

...
Въоръжените сили на Русия с крилати ракети Калибър“ са унищожили
Коментари Харесай

Русия съобщи, че е унищожила склад с натовско въоръжение в Украйна

Въоръжените сили на Русия с крилати ракети „ Калибър “ са унищожили склад с муниции в Лвов за въоръженията, предадени на Украйна от страните от НАТО, заяви в сряда формалният представител на Министерството на защитата на РФ генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от ТАСС .

„ Високоточни ракети с огромен обхват на деяние „ Калибър “ наоколо до село Золочев, Лвовска област, унищожиха склад за муниции за задгранично оръжие, трансферирано в Украйна от страните от НАТО, в това число 155-милиметрови гаубици М777 “, съобщи Конашенков.

Едновременно с това, той означи, че от началото на пълномащабното съветско настъпление в Украйна на 24 февруари, съветската войска е унищожила 203 самолета, 1211 безпилотни летателни апарата, 3558 бронирани транспортни средства от въоръжените сили на Украйна, както и 524 реактивни системи за залпов огън (РСЗО), 1958 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 3623 единици специфична военна автомобилна техника.
„ Калибър “ (според класификацията на НАТО - SS-N-27 Sizzler) са съветски крилати ракети, проектирани и създадени от екатеринбургското конструкторско бюро „ Новатор “ (като част от концерна ВКО „ Амаз-Антей “). В момента съветските въоръжени сили употребяват ракети от две модификации: „ Калибър-НК “ (корабно базирани) и „ Калибър-ПЛ “ (монтирани на подводници).

Комплексът влезе на въоръжение в съветския флот през 2012 година За първи път ракети започнаха да се употребяват по време на военната интервенция на съветските въоръжени сили в Сирия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР