Въоръжените сили и наблюдатели от осем арабски държави се събират

...
Въоръжените сили и наблюдатели от осем арабски държави се събират
Коментари Харесай

Египет домакинства военни учения, които могат да прераснат в Арабско НАТО

Въоръжените сили и наблюдаващи от осем арабски страни се събират в Египет за военни учения , които стартират в събота, оповестиха египетските военни, представени от " Ройтерс ".

Според информационната организация тази самодейност може да докара до районен боен пакт за въздържане въздействието на Иран.

 Съединени американски щати напредват със основаването на
Съединени американски щати напредват със основаването на " Арабско НАТО " срещу Иран

" Стратегически алианс в Близкия изток "

Администрацията на Съединени американски щати Доналд Тръмп безшумно се пробва да съюзи страните от Персийския залив с Египет и Йордания против шиитски Иран . Представители на Белия дом нарекоха това " Арабско НАТО " на сунитски мюсюлмани.

Саудитска Арабия и Иран водят прокси война в Йемен, където водена от Рияд коалиция поддържа интернационално приетото държавно управление, а Техеран поддържа бунтовниците хуси.

В известие във " Facebook " представител на египетските въоръжени сили съобщи, че специфични сили от Военновъздушни сили, ВМФ и Сухопътната войска на Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Кувейт, Бахрейн и Йордания започнаха да идват в Египет за ученията " The Shield of the Arabs 1 ", които ще се състоят от 3 до 16 ноември.

Наблюдатели от Ливан и Мароко ще следят маневрите, добави представителят. Според представителя на египетската войска ученията са част от напъните на Кайро да укрепи военното съдействие с други арабски страни, само че отхвърли да спекулира дали може да се развие до боен съюз.

Катар, която е в спор със Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет, и Оман не вземат участие в игрите.

През юли Белият дом удостовери, че от няколко месеца работи върху концепцията за съставяне на съюз с районни сътрудници.

Американски източник съобщи, че саудитски представители са повдигнали концепцията за боен съюз преди Доналд Тръмп да посети кралството през предходната година, когато разгласи, че Съединени американски щати и Саудитска Арабия подписват огромен оръжеен контракт , само че предлагането за алианс остана на назад във времето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР