Въоръжени нападатели атакуваха сграда на телевизионен канал в афганистанската столица

...
Въоръжени нападатели атакуваха сграда на телевизионен канал в афганистанската столица
Коментари Харесай

Екшън в Кабул! Терористи атакуват телевизия, нападението продължава и в момента

Въоръжени нападатели нападнаха постройка на ефирен канал в афганистанската столица Кабул в миг, в който в нея са били огромна част от чиновниците му, предава Агенция Франс Прес. Според информацията на работещ в малкия екран, офанзивата продължава и сега.
„ Видях трима нападатели на камерите за сигурност, които влязоха в постройката на телевизионния канал, първо гръмнаха защитата и по-късно влязоха в постройката, започнаха да хвърлят гранати и да стрелят ", съобщи за организацията Файсал Зеланд, кореспондент на Shamshad TV, който е съумял да избяга през задния вход на постройката.

Нападателите са хвърляли гранати и са стреляли, до момента в който са влизали в редакцията на Shamshad TV, описаха очевидци. Репортер, съумял да се избави, описа пред Би Би Си, че нападателите са към момента в постройката, като се чуват изстрели. Над 100 души се счита, че се намират в постройката. Все още не е ясно кой стои зад нападението, само че Движението на талибаните отхвърли да е забъркано.
Към момента към момента не е явен точния брой на нападателите, убитите и ранените, обявиха от полицията.

Говорител на локалната полиция съобщи, че единият от нападателите е бил погубен от афганистанските сили за сигурност. В момента стражите на реда се пробват да си върнат контрола върху постройката. " Някои от сътрудниците ми са убити или ранени. Успях да избягам ", сподели репортерът.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР