Въоръжени групировки, сформирани от руснаци, противопоставящи се на Кремъл, настояват

...
Въоръжени групировки, сформирани от руснаци, противопоставящи се на Кремъл, настояват
Коментари Харесай

Две руски области вече са зони на активни бойни действия, доволна Украйна

Въоръжени групировки, образувани от руснаци, противопоставящи се на Кремъл, упорстват за навлизане на съветска територия и са трансформирали две съветски гранични области в " зони на дейни бойни дейности ". Това съобщи представителят на украинското военно разузнаване Андрий Юсов, представен от " Ройтерс ".

Областният шеф на един от съветските райони, обиден от офанзивите, обаче разгласи след посещаване в обитаемоте места в региона, че войските на врага към този момент не са там.

Три основани в Украйна групировки излязоха с изказвания, че организират и приканиха жителите да се изтеглят от обитаемоте места за личната си сигурност.

" Курска и Белгородска област към този момент са зона на дейни бойни дейности. Потвърждаваме го ", съобщи Юсов. " И както споделиха доброволците и бунтовниците, става дума за съветски жители, които, защото нямат друга опция, пазят гражданските си права с оръжие против режима на Путин ".

Вячеслав Гладков, губернатор на Белгородска област заяви в " Телеграм ", че не е имало украински сили в една от атакуваните зони.
 Кои са съветските съпротивителни групи, основани в Украйна
Кои са съветските съпротивителни групи, основани в Украйна

Те разполагат с съвременни оръжия, танкове и бронирани транспортни средства

" Мога да заявя, че на територията на района няма украински войски. Боевете се водят отвън него ", акцентира той.

Гладков обаче уточни, че село Козинка е " мощно наранено. Щетите са доста съществени ". Жителите бяха евакуирани тук-там, където към този момент се намират в сигурност.

По-рано Гладков рапортува, че двама души са били убити, а минимум 20 са потърпевши при офанзиви на украинските въоръжени сили.

Руски военни блогъри оповестиха, че съветски парашутисти са били изпратени в Козинка. Министерството на защитата на Русия осведоми, че е осуетило офанзива на украинската войска.
 Русия свалила ракети и дронове над Белгородска област
Русия свалила ракети и дронове над Белгородска област

От региона на Грайворон са евакуирани към 400 души

Областният шеф на Курск Роман Старовойт пък означи, че " украинските терористи не са спирали опитите си да вкарат диверсанти на наша територия ".

- Легионът " Свобода за Русия ", заяви, че предвид на " лимитираната военна интервенция ", която се организира в двете области, моли жителите на избрани градове да изоставен региона.

Втората група - Сибирският батальон, пък осведоми, че е следила " суматоха в Грайворон - до Козинка - с коли, които се редят на опашка, с цел да изоставен града.

В предишното Москва представяше групировките като марионетки на украинската войска и Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати , което съгласно Москва се пробва да подклажда безпорядък в Русия.

По-рано Легионът " Свобода за Русия " и Руският доброволчески корпус поеха в Русия от Украйна.
 Дрон удари постройката на кметството в Белгород
Дрон удари постройката на кметството в Белгород

Две дами са отведени в болница, а на други двама души е оказана помощ на място
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР