Ваня Григорова във Фейсбук:Когато основната ти битка е срещу твоитеКакто

...
Ваня Григорова във Фейсбук:Когато основната ти битка е срещу твоитеКакто
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Корнелия Нинова води неуморна кампания срещу собствените си общински съветници в София

Ваня Григорова във Facebook:

Когато главната ти борба е против твоите

Както неведнъж повторих през последните седмици, аз НЕ гласувах за претендент на ПП-ДБ-СС за ръководител на Столичния общински съвет.

Причините са доста, няма да ги изреждам още веднъж, включително неналичието на почитание към тези, които сякаш търсят за сътрудници. Но точно тъй като аз не поддържах тяхна кандидатура, тъй като аз бях лице на предизборната акция на локалната коалиция и изнесох главната тежест, считам, че имам право да разясня гласуването " за " на огромна част от групата общински съветници, към която числя се и чиито причини одобрявам за законни:

- СОС би трябвало да разиска и одобри бюджет 2024, в противоположен случай София би трябвало да работи с миналогодишния бюджет, който всъщност е този от 2022 година Няма да умрем от това, само че е добре да имаме малко повече средства, с цел да се означи най-малко най-малък напредък.

- СОС би трябвало да одобри икономическата рамка за превоза. Тук имаме доста разногласия с тези, които имат най-вече общински съветници, само че с цел да стигнем до някакво решение, СОС би трябвало да работи.

- ПП-ДБ-СС се показват за опция на ГЕРБ и изясняват какъв брой транспарантно е тяхното ръководство. Само аз входирах няколко претенции за данни за общински сдружения, които стоят на трупчета. Никакъв отговор, а те разполагат с тази информация. С работещи комисии се надявам най-накрая да получа данните. Как работиш като общински консултант и защитаваш ползите на хората, когато ти отхвърлят базова информация?

Затова считам, че СОС би трябвало да стартира да работи, макар ината, егоизма и неналичието на минимална политическа просвета в ПП-ДБ-СС.

Сега малко за огъня от " Позитано " към " Леге ".

Вече разясних за какво взимам отношение, въпреки да не съм член на Българска социалистическа партия. Но когато представители на " Позитано " водят цялостна, поредна и неуморна акция против общинските съветници от групата, в която съм аз, няма по какъв начин да не обърна внимание на няколко пункта. От Българска социалистическа партия централата били споделили общинските съветници - членове на Българска социалистическа партия, да не поддържат претендент на ПП-ДБ-СС. Чудесно, само че:

- самата Българска социалистическа партия беше в ръководство с ПП-ДБ, а както стана ясно след последните дни, на столично равнище общо ръководство няма -

- когато в СОС се разбра, че не можем да се разберем какъв да е ръководител, ръководителят на Българска социалистическа партия предложи да изберем най-възрастния общински консултант - това е госпожа Грети Стефанова, член на " Демократична България ". Е, за какво госпожа Корнелия Нинова в един миг предлага да се избере претендент на ПП-ДБ-СС, а по-късно упорства да НЕ се избира претендент на същата групировка? Поне на мен ми наподобява, че тук методът е " Зайо, за какво си с шапка? Зайо, за какво си без шапка? " При което Зайо непроменяемо е отговорен и яде плесници. В случая сякаш от своите.

От през вчерашния ден към този момент главният проблем не е, че са подкрепили ръководител на ПП-ДБ-СС, а тъй като са си разпределили комисиите с ГЕРБ. Комисиите са разпределени сред всички групи общински съветници. И фактът, че ПП-ДБ-СС имат ръководител единствено в една комисия, сочи, че няма никакво общо ръководство сред Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " и ПП-ДБ-СС. Впрочем, аз в действителност не разбирам за какво " Позитано " се меси в работата на СОС, отвън това, че сигналите са спорни, а позициите... адаптивни. Столичната организация на тази партия си има решения, които следва. Разбирам, че методът " Борисов ", при който се разпорежда по кое време да дишаш и по кое време да издишаш изкушава някои кандидат-диктатори, само че не считам, че е използван при всеобща партия, в която решенията се взимат от болшинството. За бутикова е допустимо. Бутиковите облекла носят самочувствие, чувство за уникалност. Бутиковите политически придвижвания обаче носят единствено тъга и жал.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР