Ваня ДРАГАНОВА Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив.

...
Ваня ДРАГАНОВА Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив.
Коментари Харесай

Дани Каназирева – областен управител. Пито-платено

Ваня ДРАГАНОВА

Дани Каназирева е новият регионален шеф на Пловдив. Така е почтено – след всичко, което свърши за ГЕРБ в последната акция с манипулирания екзитпол и освен, е редно да бъде възнаградена. Може да се намерения единствено дали цената не е ниска – до края на мандата на държавното управление остава към година и половина, а след това нищо не се знае. Но пък година и половина на сериозен управителен пост си е повече от 15 минути популярност – ще я гледаме по какъв начин прави инспекции с премиера на пътя Пловдив – Асеновград и мазния му по думите на Борисов асфалт, ще участва на рязането на ленти и т. н. Както се споделя: Ще я дават по тв приемника, а за хора като нея това не е по никакъв начин малко. После ще му мисли. А в случай че още е нужна, ще й оказват помощ да го измисли.

Дани Каназирева живее в сменена действителност. Тя не е човек, който лъже. Тя е човек, който подменя подробност по подробност своята персона и биография и след това стартира да има вяра същински в новата си идентичност. В този смисъл в действителност не лъже.

Първата стъпка евентуално е била промяната на името от Здравка на Дани – добре прочут и коментиран по форумите факт. Макар на смяна на името всеки да има право – по този начин е решил, по този начин е направил. По-интересно е построяването на политика Дани Каназирева. На 28 години тя стана общински консултант от ГЕРБ и в локалния парламент стартира да гради имидж на способен правист. Коментарите й бяха смислени, предложенията – в сходство с буквата на закона. Млада, руса и красива, освен това интелигентна и способена, напряко знамение в политиката.

До момента, в който се оказа, че всяко предложение до Общинския съвет Каназирева препраща на юрист Елена Гунчева – добър правист с дълъг стаж в Община Пловдив

Гунчева чете материалите за сесия и праща подробни инструкции на Каназирева – това е законосъобразно, това – не, в случай че не е, за какво и т. н. Каназирева съзнателно научава всичко това и от микфорона в Общинския съвет е блестяща – с непознатите познания. С добитото самочувствие тя надигна глава и я изключиха от ГЕРБ – формалният мотив беше особеното й мнение за повдигането на капитала на страната в МБАЛ „ Пловдив “, което би стопило каузи на общината. Каназирева се снабди с имиджа на герой и сътвори Съюз за Пловдив.

Следващият принос за построяването на обществения й имидж на интелигентен, кадърен и добре говорещ човек беше на пиарите. Тук би трябвало да призная личното си присъединяване в акцията на Каназирева през 2011-а, последваха сътрудници като Любомир Стойчев и други.

И въпреки пиарът да е специалност, с която човек си вади хляба, идва време, в което би трябвало да си признаеш, че си взел участие в замяна.

Каназирева е дейна и работлива, към нея са най-вече младежи с сходни качества и организацията на партийните каузи й се получава. И в композиция с постигнатия от адвокати и пиари имидж реализира порядъчен триумф на изборите през 2011-а и още по-приличен – през 2015-а. Междувременно се заигра с „ България на жителите “ на Меглена Кунева, само че не попадна преди всичко в листата за парламентарните избори през 2013-а и напусна с всичките си почитатели зрелищно. С различен предлог, несъмнено. Разбрала, че няма да е народен представител, Каназирева изясни, че не желае да върви в Народното събрание. Впрочем Кунева не отвърна на удара, а би могла да каже доста.

След това Каназирева се концентрира върху локалната политика, в последните 8 години громеше с антигерберски възторг Иван Тотев и ръководството на ГЕРБ и общината.

Твърди се, че от самото начало е поддържала връзки с Бойко Борисов, което евентуално е правилно. Патерицата на ГЕРБ, която Съюз за Пловдив се оказа в последната акция, няма по какъв начин да се е случила без благословията му

В предизборните диспути Дани Каназирева и Здравко Димитров се държаха в духа на „ Два конгреса – една цел “. И всичко стана ясно на първия тур – пробитият екзитпол, който я изкара втора, лиши гласове от Славчо Атанасов. Не че той щеше да стане кмет, в случай че не беше тази операция – резултатите от балотажа го демонстрират, само че ГЕРБ се застраховаха през Дани Каназирева и проведената замяна на екзитпола.

Сега – към този момент възнаградена – Дани Каназирева ще би трябвало да смени анти-ГЕРБ риториката. Няма да й е мъчно, тъй като тя няма да лъже, когато ще отхвърля, че направила следващото политическо салто. Защото тя не лъже, същински има вяра, че следващата замяна е новата истина. Така е с честните сини очи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР