Външното министерство на Беларус потвърди отлагането на посещението на върховната

...
Външното министерство на Беларус потвърди отлагането на посещението на върховната
Коментари Харесай

Могерини няма да посети Беларус

Външното министерство на Беларус удостовери отлагането на визитата на висшата представителка на Европейския съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, която трябваше да бъде в Минск на 4 и 5 октомври.

Заедно с това се отсрочват и мероприятията по програмата "Източно партньорство ", планувани за същите дни, съобщи ТАСС, цитирайки прессекретаря на беларуското Министерство на външните работи Анатолий Глаз. Той добави, че решението е взето след съвещания с приемащата страна. Днес представител на външнополитическата работа на Европейски Съюз заяви в Брюксел, че Могерини отсрочва визитата си в Беларус. Планираше се тя да се срещне с премиера на страната Сергей Румас и с президента Александър Лукашенко. Не се оповестяват аргументи за отлагането. Не бе изключено при визитата на Могерини да бъде подписано съглашение за облекчение на визовия режим и реадмисия сред Беларус и Европейски Съюз. На 23 септември Лукашенко утвърди плана за такова съглашение.

По-рано прессекретарката на външното министерство на Литва заяви, че литовският външен министър Линас Линкевичус е отменил плануваното си посещаване в Минск, защото външнополитическата работа на Европейски Съюз е отменила визитата на високо ниво в беларуската столица за присъединяване в мероприятие по програмата "Източно партньорство ", в която вземат участие Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР