Външният министър на Великобритания Джеймс Клевърли обяви днес в Киев

...
Външният министър на Великобритания Джеймс Клевърли обяви днес в Киев
Коментари Харесай

Британският външен министър обеща в Киев нова практическа помощ за Украйна

Външният министър на Англия Джеймс Клевърли разгласи през днешния ден в Киев нов пакет с " практическа " помощ за Украйна за идната зима, предадоха ДПА и Пи Ей мидия.

На среща с украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба той акцентира, че думите " няма да запазят осветлението " или " да защитят от съветските ракети ". По думите му Обединеното кралство " освен приказва за Украйна ", а оказва " практическа поддръжка за защитата на Украйна ".

В рамките на пакета Лондон ще изпрати на Киев още 35 транспортни средства, включително 24 коли за спешна помощ и 6 бронирани автомобила. Отделно ще отпусне три милиона лири (3,6 млн. долара) за възобновяване на локална инфраструктура като учебни заведения и укрития и ще финансира помощ за жертви на полово принуждение от съветски бойци.

Посещението на Клевърли, който през днешния ден бе признат и от президента Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, бе предшествано от аудиенция на английския министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, предходната седмица в украинската столица. В събота Сунак оповести в Киев пакет от военна помощ за 50 милиона лири, който включва 125 зенитни оръдия, както и технология и съоръжение за отразяване на офанзивите на ирански дронове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР