Външният министър на Украйна се срещна със специалния пратеник на

...
Външният министър на Украйна се срещна със специалния пратеник на
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба към специалния пратеник на Китай: Украйна не приема мирен план с отстъпване на територия

Външният министър на Украйна се срещна със специфичния делегат на Китай в Киев, като настоя, че разкъсваната от война страна няма да одобри кротичък проект, който разчита на подчинение на територия след нахлуването на Русия, съобщи Агенция Франс Прес.

Срещата им се състоя в миг, когато президентът на Турция разгласи двумесечно удължение на подкрепеното от Организация на обединените нации съглашение за разрешаване на доставките на зърно от Украйна през Черно море, които са от решаващо значение за гарантиране на доставките на международните зърнени пазари.

В украинската столица пратеникът на Китай Ли Хуей се пробва да насърчи водените от Пекин договаряния за разрешаване на спора.

Китай, непосредствен съдружник на Москва, не осъди обществено нахлуването на Русия в Украйна, чийто външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че мирът зависи от " зачитането на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ".

По време на срещата си с Ли Кулеба " акцентира, че Украйна не приема никакви оферти, които биха довели до загуба на нейни територии или до заледяване на спора ", оповестиха от неговото министерство.

Той също по този начин акцентира смисъла на посредническата роля на Китай, по-специално във връзка с нуклеарната сигурност и възобновяването на износа на зърно през Черно море.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР