Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба отправи днес призив да

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба отправи днес призив да
Коментари Харесай

Украйна призова да се поднови черноморската зърнена сделка

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба насочи през днешния ден апел да бъде възобновена черноморската зърнена договорка, с цел да може светът да се оправи с световния дефицит на храна, заяви Ройтерс.

Кулеба е на публично двудневно посещаване в пакистанската столица Исламабад. Пакистанският му сътрудник Билавал Бхуто Зардари поддържа апела, като съобщи, че счита да отнесе въпроса до висша инстанция в лицето на генералния секретар на Организация на обединените нации (Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно - бел. ред.). Срокът на съглашението за безвреден експорт на зърно и други хранителни артикули от украинските пристанища през Черно море изтече в понеделник, откакто Русия се отдръпна от него.

" Трябва да намерим метод зърното ни да доближава до международния пазар ", заяви  Кулеба. " Въпросът е, че сухопътните коридори не могат да поемат целия размер от нашето зърно за експорт, а дефицитът ще докара до повишаване на цените. Затова е и толкоз значимо да създадем всичко допустимо да подновим зърнената договорка ", уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР