Външният министър на Саудитска Арабия обяви, че кралството не желае

...
Външният министър на Саудитска Арабия обяви, че кралството не желае
Коментари Харесай

Саудитска Арабия зове за спокойствие след убийството на ген. Солеймани

Външният министър на Саудитска Арабия разгласи, че кралството не желае да вижда по-нататъшна ескалация на напрежението в Близкия изток в " доста рисков миг " след убийството в петък на най-влиятелния ирански военачалник Касем Солеймани при ракетно нахлуване с дрон, осъществено от Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

" Много държим обстановката в района да не ескалира повече . Това сигурно е доста рисков миг и би трябвало да сме наясно с рисковете и заплахите освен за района, само че и за по-широката световна сигурност ", посочи принц Фейсал бин Фархан по време на конференция в Рияд.

" Надяваме се всички участници да подхващат всички нужни стъпки, с цел да предотвратят по-нататъшна ескалация и всевъзможни провокации ", акцентира още той.

Саудитска Арабия и Иран са основните врагове в мюсюлманския свят, като Съединени американски щати имат доста близки връзки с Рияд и се счита, че те " угаждат " на саудитския кралски двор, заклеймявайки Техеран като най-големия спонсор на тероризма в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР