Външният министър на Руската федерация защити в понеделник инвазията в

...
Външният министър на Руската федерация защити в понеделник инвазията в
Коментари Харесай

Лавров: Светът е на прага на нещо много опасно

Външният министър на Руската федерация отбрани в понеделник нашествието в Украйна и остро разкритикува западните страни, които по думите му са избрали " да взривят международния ред, единствено и единствено да запазят господството си ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10266
Първият посланик на Русия е в Ню Йорк, с цел да ръководи Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призован от Русия, която е ротационен ръководител през този месец.

Лавров добави, че днешният свят " е на прага на нещо доста рисково, може би даже по-опасно от епохата на Студената война ".

Никой не е дал позволение на малцинството на Запада да приказва от името на цялото човечество, акцентира Лавров и укори Съединени американски щати и съдружниците им в разрушаването на интернационалната архитектура, зародила след Втората международна война.

В своята тирада съветският външен министър подсети военната инвазия на Запада в редица страни обратно във времето, давайки за образец Ирак, Либия и някогашна Югославия.

По отношение на спора в Украйна Лавров уточни, че разширението на НАТО и промяната на режима в Киев през 2014 година с " нацистки " на процедура са довели до експлоадирането на днешната война. Допълни и че проектът на Вашингтон е бил да употребява въздействието си над украинската власт, с цел да " отслаби Руската федерация и да се отстраняват съперниците ", осведоми 20minutos.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР