Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че посланикът на

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че посланикът на
Коментари Харесай

Лавров: САЩ не са замесени в действията на Вагнер

Външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи, че посланикът на Съединените щати в Москва се е свързал с съветски представители, с цел да алармира, че Вашингтон не е забъркан във въоръжения протест на наемниците от групата Вагнер. Той добави, че Лин Трейси също по този начин е подчертала, че Съединените щати преглеждат събитията като вътрешна работа на Русия. Лавров разяснява и слуховете, че американското разузнаване е знаело за планувания протест.

 
Запознах се с метода, по който събитията в Русия се отразяват в западните медии. CNN заяви, че американското разузнаване е знаело за идния протест няколко дни преди по-рано, само че е решило да не споделя на никого за това. Очевидно с вярата, че протестът ще успее.
Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия

След повече от 24 часа безмълвие, водачът на Вагнер Евгений Пригожин направи изказване в обществената мрежа Телеграм. Той съобщи, че походът му към Москва е разкрил изтъквам " най-сериозните проблеми със сигурността в цялата страна ". Пригожин добави, че Вагнер няма да подпише контракт с военното министерство на Русия и от първи юли частната му военна компания стопира да съществува. 

 
Не убихме нито един боец. За един ден бяхме единствено на 200 километра от Москва. Влязохме и изцяло поехме контрола над град Ростов. Показахме майсторски умения в това по какъв начин трябваше да наподобява 24 февруари 2022 година Нямахме за цел да смъкваме държавното управление, а да спасим нашата компания.
Евгений Пригожин - водач на ЧВК “Вагнер ”

По време на заседание на държавното управление на Русия в Москва, министър председателят на страната Михаил Мишустин прикани членовете на кабинета си да застанат зад своя президент Владимир Путин.

 
Тези дни страната беше изправена пред мъчно предизвикателство. Трябва да действаме като един тим и да опазим единството на всички сили, като застанем зад президента Путин.
Михаил Мишустин - министър-председател на Русия

От своя страна Министерството на Отбраната на Русия заяви, че съветските военни интервенции против " хранилища за артилерийски муниции " са постигнали своите " цели ". В изказването се споделя още, че са били нанесени удари по 83 артилерийски подразделения на Въоръжените сили на Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР