Външният министър на Израел обвини турския лидер Реджеп Тайип Ердоган

...
Външният министър на Израел обвини турския лидер Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Външният министър на Израел обвини Турция в „нарушаване“ на търговска сделка и блокиране на стоки

Външният министър на Израел упрекна турския водач Реджеп Тайип Ердоган в „ нарушение на съглашения посредством блокиране на пристанища за израелски импорт и експорт “, на фона на тлеещо напрежение сред двамата страни поради войната в Газа.

„ Ето по какъв начин се държи един деспот, пренебрегвайки ползите на турския народ и предприемачи и пренебрегвайки интернационалните търговски съглашения “, написа Израел Кац в обществената медийна платформа X в четвъртък.

„ Инструктирах генералния шеф на [израелското външно министерство] неотложно да се ангажира с всички заинтригувани страни в държавното управление за основаване на други възможности за търговия с Турция, като се концентрира върху локалното произвеждане и вноса от други страни. ”

Публикацията на Кац пристигна малко преди Bloomberg да заяви, че Турция е спряла целия експорт и импорт към и от Израел от четвъртък. Преди това Анкара глоби износа на 54 значими категории артикули, само че се въздържа от цялостно комерсиално ембарго на еврейската страна.

Турс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР