Външните министри на ЕС няма да обсъждат петролно ембарго на

...
Външните министри на ЕС няма да обсъждат петролно ембарго на
Коментари Харесай

Петролното ембарго на Русия няма да е тема на външните министри на ЕС

Външните министри на Европейски Съюз няма да разискват петролно ембарго на Русия на идната си среща в понеделник в Люксембург, съобщи почитан европейски посланик, участващ в подготовката й, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се обаче министрите да одобрят още 500 милиона евро финансиране от Европейски Съюз за доставка на оръжия на Украйна, добави дипломатът. С това общата помощ в областта на сигурността, предоставена от блока на Киев след съветското настъпление на 24 февруари, ще доближи 1,5 милиарда евро.

По-рано висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи, че на плануваната среща ще бъде разисквана възбрана на вноса на нефт от Русия, откакто блокът разгласи възбрана на вноса на въглища в петия пакет от наказания тази седмица. Но " това няма да бъде на масата в понеделник ", съобщи дипломатът.

Литва и самата Украйна са измежду най-отявлените последователи на налагане на ембарго на вноса на нефт от Русия.

Австрия, България, Германия и Унгария към този момент отхвърлят нови полемики за възбрана на вноса на съветски нефт заради зависимостта си от този енергиен източник, отбелязва Ройтерс.

Според цитирания от организацията посланик Европейската комисия би трябвало да реши, по кое време да внесе сходно предложение.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР