Ванкувър няма да приема мачове, когато бъде възобновено първенството на

...
Ванкувър няма да приема мачове, когато бъде възобновено първенството на
Коментари Харесай

Ванкувър отказа да приеме мачове при възобновяването на НХЛ

Ванкувър няма да приема мачове, когато бъде обновено шампионата на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), оповестяват медиите в Северна Америка. Местният клуб Ванкувър Кенъкс на своята публична страница излезе с публично мнение, като се споделя, че работата по връщането на мачовете за момента не върви.

"Още през цялото време имахме взаимни старания с НХЛ и всички ангажирани страни. От самото начало нашата цел беше да помогнем на Лигата да върне хокея по залите. И макар че Ванкувър няма да бъде хокеен хъб, ние с неспокойствие чакаме по кое време ще се възобнови шампионата, съобщи основният действен шеф на клуба Трент Керъл. Както написа и в акаунта си в "Туитър ", министър председателят на провинция Британска Колумбия, в чиято територия влиза и този град- Джон Хорган, най-важното за локалните управляващи е съхраняването на здравето на жителите и оптималното ограничение на разпространяването на болестта.

"Разочарован съм, че мачове от НХЛ няма да се организират във Ванкувър, само че най-важното е публичното здраве и минималния риск, написа Хорган. Далас и Питсбърг към този момент отпаднаха от листата с възможните градове-домакини. Първенството на НХЛ би трябвало да се възобнови на турнирен принцип в два града, а в плейофите ще вземат участие 24 клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР