Вандали са нанесли щети за хиляди левове на поливната система

...
Вандали са нанесли щети за хиляди левове на поливната система
Коментари Харесай

Щети за хиляди левове са нанесени на поливната система в центъра на Плевен

Вандали са нанесли вреди за хиляди левове на поливната система в центъра на Плевен, в региона над Водната каскада. Това заяви през днешния ден пред публицисти инж. Павлина Тодорова, шеф отдел " Екология " в Общината.

Счупени са разпръсквачите и по-късно са хвърлени в каскадата, откъдето са извадени с кепчета от служащи, скъсани са тръби, отваряни са шахтите, откъдето се ръководи системата. Днес ще стане известно по какъв начин и дали е допустимо да се възвърне електрозахранването, с цел да може да се поливат тревните площи, които тук-там са почнали да жълтеят.

Освен провали по поливната система, са чупени уреди и е пален огън на детски площади в парк " Кайлъка " и в Градската градина. 

По мотив следващите вандалски прояви в централната част на Плевен кметът Георг Спартански разяснява, че се дават стотици хиляди левове за корекция на сходни вреди, само че резултат по-късно още веднъж няма. Той разгласи, че тази седмица има желание да се направи среща с шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен и с началниците на двете районни ръководства, с цел да се подхващат съответни ограничения за запазване на обществената общинска благосъстоятелност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР