Вандали рушат новоизградена детска площадка в столичния квартал "Левски В",

...
Вандали рушат новоизградена детска площадка в столичния квартал "Левски В",
Коментари Харесай

Вандали рушат новоизградена детска площадка в София

Вандали разрушават новоизградена детска площадка в столичния квартал "Левски В ", видя кореспондент на Novini.bg.

Детският ъгъл е построен преди по-малко от три месец със средства на Столична община. Въпреки това към този момент става рисково място за децата, защото една от вратите на площадката виси на една страна, има изкъртени дъски от оградата, тук-там се демонстрират железни елементи. Люлките бяха обичаното място за игра на децата, те обаче към този момент са намалели на половина, защото долната гумена част към този момент е присвоена и са останали да висят единствено вериги.







Всички кошчета в региона са изкривени и претъпкани с отпадък. Около пейките има шулюпини от слънчогледови семки. Освен това свастика краси табелата за детската площадка, а напътствията са унищожени.

В непосредственост до детската площадка има и игрище, което от дълго време е обект на вандалиъм. Отдавна са итръгнати вратите му, вътре има електрически дирек, от който се демонстрират кабели, а от металната ограда стърчат железни пръчки. Деца се промушват през изчезналите елементи от оградата, с цел да отидат да играят, рискувайки да се наранят.





Надяваме се, че от Столична община да подхващат ограничения за обезопасяване на игрището, което е само в квартала, а полицейски патрули да охраняват по-добре мястото.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР