Van Mossel KIA Dutch Open, първи кръгАдриан Андреев – Даниел

...
Van Mossel KIA Dutch Open, първи кръгАдриан Андреев – Даниел
Коментари Харесай

Андреев се класира за осминафинала в Амерсфорт


Van Mossel KIA Dutch Open, първи кръг

Адриан Андреев – Даниел Масур 7-6(5), 6-0

Адриан Андреев записа нова победа на Чалънджър шампионата в Амерсфорт. След като мина квалификациите, българинът преодоля и първия кръг от главната скица след двусетов триумф над 206-ия в ранглистата Даниел Масур. Андреев изоставаше с пробив в края на първия сет, само че осъществя зрелищен поврат, а във втората част не остави никакви шансове на съперника си.

В идната фаза българският тенисист ще има много по-тежко тестване в лицето на втория подложен Роберто Карбайес Баена (№81).

В първите седем гейма от дуела никой от съперниците не съумя да стигне до късмет за пробив, като наклонността бе на път да продължи, само че Андреев позволи поврат от 30-0 и Масурс осъществя първия брейк в мача, повеждайки с 5-3. Третата ни ракета обаче избави сетбол и върна брейка, след което възвърне равенството.

Българинът можеше да обърне резултата, само че пропусна точка за пробив при 5-5 и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него двамата на няколко пъти си размениха водачеството, като Андреев се оказа в ролята на догонващ при 4-5. Софияниецът обаче реагира по- най-хубавия метод и записа три безответни точки, надделявайки със 7-6(5) в първата част.

Във втория сет конспирация съвсем нямаше. Масур оказа сериозна опозиция само в много дългия и оспорван трети гейм, в който Андреев трябваше да отрази два брейкпойнта, преди в последна сметка да завоюва пдоаването си. В останалата част от сета обаче българинът владееше изцяло самодейността и записа три следващи пробива за крайното 7-6(5), 6-0 след 1 час и 37 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР