Вълнуваме се от охраната на българската граница, от засилен мигрантски

...
Вълнуваме се от охраната на българската граница, от засилен мигрантски
Коментари Харесай

Александър Иванов, ГЕРБ-СДС: Поканихме Рашков да отговори за миграционния натиск по границата

Вълнуваме се от защитата на българската граница, от засилен мигрантски напън, съобщи в " Денят стартира " Александър Иванов, народен представител от ГЕРБ-СДС.

Депутати от обединението са посетили Харманли и Любимец по сигнали на жители. Получили са и фотоси на групи млади мъже, които се разхождат из Харманли, където има център от отворен вид за настаняване.

" Отидохме и се убедихме, че са бежанци ", сподели Иванов.

По думите му жителите на града се тормозят, че тези бежанци не се прибират в откритото време в центъра и до късно през нощта седят по паркове и градинки. Ръководството на центъра не е задължено да упражнява надзор за прибирането им, " те не са пъдари ", разясни Александър Иванов. Затова и са отправили запитване към служебния вътрешен министър Бойко Рашков за миграционния напън и контрола, който той упражнява.

В Любимец, където центърът е от затворен вид, потенциалът е за 600 души, за последните две седмици са станали 500 настанените. 400 души са хванати в страната и са били превозени в лагера в Любимец, акцентира Иванов.

" Този мигрантски напън се е засилил през последния месец, очевидно се възобновява Балканският път, който едно забравено разбиране в България и в Европа ", сподели Александър Иванов. Посочи, че защитата по границата е причина, с цел да заприказва още веднъж за мигрантски напън и обновяване на Балканския път. Преди физическата защита на границата, оградата, оборудванията са предпазвали от напън на мигранти ", добави още той.

Защити построяването на оградата, като уточни, че до преди 2 месеца тя е правила работа, щом не се е чувало за мигранти.

За да се потвърдят данните от инспекциите на депутатите, от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили са поканили Бойко Рашков в петък в Народното събрание за чуване, с цел да отговори какво е равнището на миграционен напън по българската граница.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР