Валета. България доказа, че защитава стриктно и с постоянство границите

...
Валета. България доказа, че защитава стриктно и с постоянство границите
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: За да защитава надеждно границите на ЕС, България трябва да бъде част от Шенгенското пространство

Валета. България потвърди, че пази прецизно и с неизменност границите на Европейски Съюз, като зачита европейските стандарти и извършва критериите за присъединение към Шенгенското пространство. За да бъдем оптимално ефикасни и в бъдеще, участието на страната ни в Шенген е основно изискване. Това съобщи президентът Румен Радев, който организира двустранна среща с австрийския държавен глава Александер Ван дер Белен в границите на 13-та среща на държавните глави от групата „ Арайолуш “ в малтийската столица Валета, оповестиха от прессекретариата на президента .
Румен Радев и Александер Ван дер Белен се съгласиха, че дълбоките и другарски двустранни връзки сред България и Австрия способстват за реализирането на заложените общи цели в Програмата на Триото ръководи на Съвета на Европейски Съюз. „ София и Виена се радват на извънредно динамичен и изчерпателен политически разговор, както и на отлични връзки сред народите ни. Разчитаме на тясно взаимоотношение с Австрия в границите на дебата за бъдещето на Европейския съюз и в името на общите ни цели от европейския дневен ред “, съобщи президентът.
Развитието на Дунавския район би трябвало да бъде изведено на напред във времето в дневния ред на Европейски Съюз, безапелационни бяха двамата президенти. Румен Радев и Александер Ван дер Белен дефинираха поредните ръководи на двете страни на Съвета на Европейски Съюз като отлична опция Дунавският район да утвърди и ускори стратегическата си роля за Съюза. „ Австрия и България имат общи визии и ползи за развиването на Дунавския район. Двете страни ще задълбочат връзките си посредством съответни взаимни планове в региона на инфраструктурата “, съобщи Румен Радев.
По време на срещата Румен Радев изрази благодарността на страната ни за помощта, която Австрия оказва на България за гарантиране на сигурността на границите в границите на взаимни интервенции на Фронтекс. Двамата държавни ръководители обявиха, че ще продължат да поддържат общоевропейските ограничения за свеждането на незаконната миграция в Европейския съюз до най-малко.
Румен Радев оцени високо капиталовата активност на австрийски бизнесмени в България. Президентът изрази вяра, че търговско-икономическите връзки сред двете страни ще се засилят още повече на фона на новите ограничения, които в страната ни подхваща за битка с корупцията.
По време на срещата двамата държавни глави показаха поддръжката си и за взаимните начинания сред двете страни в региона на образованието и културата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР