Валери Симеонов и народни представители от НФСБ внесоха тази сутрин

...
Валери Симеонов и народни представители от НФСБ внесоха тази сутрин
Коментари Харесай

НФСБ внесе законопроект за удължаване с 1 месец на строителството по Черноморието

Валери Симеонов и народни представители от НФСБ внесоха тази заран в деловодството на Народното събрание проектозакон, с който удължават периода за строителство по Черноморието.

Промяната е в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Предлага се възбраната за осъществяването на строителни и монтажни работи в националните курорти по морето да е от 15 юни до 1 октомври, а не както до момента - от 15 май до 1 октомври.

" Пандемията от ковид се отразява извънредно отрицателно на икономическото развиване на страната. Ето за какво предлагаме с тази мярка да бъде подкрепят строителният отрасъл ", показват вносителите от НФСБ.

Забраната за строителство сред 15 май и 1 октомври е въведена с член 15, алинея 1 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за обезпечаване на мира на почиващите туристи в националните курорти и предложение на първокласен туристически артикул. В изискванията на пандемия обаче, излиза наяве, че туристическият сезон тази година ще стартира най-рано на 1 юли. В тази връзка няма спънка възбраната за осъществяване на строителни и монтажни работи да влезе в действие на 15 юни. Считаме, че по този метод ще бъде подкрепят строителният отрасъл, без да се нарушава спокойствието на почиващите в националните курорти, се споделя в претекстовете на законопроекта.

За осъществяване на предлагането не са нужни финансови средства, прецизират депутатите от НФСБ.

От партията на Валери Симеонов анонсираха смяната още в петък. Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев показа пакета от стопански ограничения на НФСБ за справяне с рецесията вследствие на пандемията. Сред тях са решения за избавяне на туризма и задействането на огромни инфраструктурни обекти в страната, които да разкрият нови работни места и открият нови пазари. Той предложи също на Общинските препоръки включването на бизнеса в строителството по места като антикризисна мярка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР