Валери Божинов разказа надълго и нашироко за курса за спортен

...
Валери Божинов разказа надълго и нашироко за курса за спортен
Коментари Харесай

Божигол изненада: Още не съм казал стоп

Валери Божинов описа обстойно и нашироко за курса за състезателен шеф, който сега кара в Конелиано. Освен това, Валери Божинов приказва за проектите си за бъдещето и разкри дали е завършил с футбола.

„ Попивам, изучавам и се надявам да израсна като човек. Да мога да приказвам, да разясня и като цяло да върша добра връзка с хората. След футбола би трябвало да си образец за нацията, за народа, за младото потомство. Да имат положително отношение към възрастните хора “, съобщи някогашният български национал.

Той сподели, че в курса е построил доста нови контакти с хора, които работят в огромни клубове: „ Аз мога да кажа, че за 20 години футболна кариера, футболът ми е дал доста. Играл съм в доста тимове, правил съм по този начин, че да играя добре, да въвеждам голове. Да върша по този начин, че хората в чужбина и в България да се гордеят с мен. Сега пристигна време да влагам в себе си. Този курс коства пари.

В моя курс, в който сме 60 индивида, има съществени хора – някогашни футболисти, хора, които работят в администрацията на огромни клубове, като Болоня, Рома и други Свекърът на президента на Наполи е в курса. Дават ти да видиш и научиш много неща. Хората, които ни преподават, са съществени, научени и можеш да научиш доста от тях. Треньори като Биелса, Спалети, Бенитес, също по този начин спортни шефове са ни изнасяли лекции.

Учиш, виждаш, научаваш много неща, които до този миг не си научавал. Като футболист ти се отнасяш по един метод към нещата, само че като шеф, ти гледаш по различен метод. Изискват се доста неща. Затова съм там и дай Боже един ден да съм потребен за футбола и в България, и в Италия “.

Божинов разяснява пред dsport и информацията, че е можело да стане началник на словенския клуб Горица: „ Не е моя работа да приказвам такива неща. Имахме диалози, бях на среща с управлението на Локомотив Пловдив, гледах последните два мача на отбора. Хората желаят да влагат в много клубове отвън България. Сега имат диалози с британски, испански и италиански клубове. Но това е въпрос на време, диалози и връзка.

Те желаят Локомотив както да създава, по този начин и да купува и продава футболисти. Няма да е елементарно, само че хората са окуражени, имат предпочитание и запаси. Сега Локомотив прави база и стадион.

Надявам се до 1-2 години да свършат. Пожелавам го на всички огромни клубове в България да им се случат такива неща, тъй като без игрища и бази, футболът в България няма по какъв начин да се случва “.

„ На този стадий желая да завърша курса за състезателен шеф. Оттам хората в Куверчано ме привикаха един ден и ми споделиха, че имам капацитет да бъда треньор. Казаха ми да запиша курс за треньор. Това също го имах поради и ще запиша треньорски курсове. Това е благосъстояние. Ти инвестираш, само че пък след това виждаш нещата в профил. Не желая да прибързвам и да прескачам крачки. Трябва време, тренировки. Не се опасявам от нищо, имам огромни атрибути и мога да поема отговорност.

За мен напрежението е работа, страст, дава ти адреналин и отговорност. За мен от тази позиция няма проблеми. Телевизията ми харесва, занапред ще разберете какво имам поради. Скоро ще разглася един план, имам хрумвания в малкия екран. Искам да оказа помощ доста на българския футбол, да се върне там, където му е мястото. Имаме потребност от мощни тимове – Левски, ЦСКА, Локо и Ботев.

Апел към страната да помогне на всички клубове за бази. Ако страната не помогне да се създадат игрища и бази, няма по какъв начин да стане. Ако те не оказват помощ на футбола и спорта, няма кой да помогне. Дай Боже да се създадат нещата и хората, които са на власт да извърнат внимание на базите и стадионите, тъй като има потребност “, съобщи някогашният асистент треньор на Септември София.

„ Лично не съм оповестил края на кариерата си, не съм споделил стоп. Искам когато го направя, да се направи нещо запаметяващо се и уместно като бенефис. Когато разглася, че завършва с футболната си кариера, аз ще го разглася. Дай Боже тогава да направя бенефис. Трябва да го реша дали съм завършил. На този стадий не съм се отказал. Не си диря тим, аз съм на 36 години, само че за мен има можещи и неможещи, а не млади и остарели. Когато го реша и кажа край, стоп, спирам с футбола, ще направя бенефис с хора, треньори и тимове. Много са значими контактите и връзките с някогашни ръководители, треньори и тимове “, сподели Божинов по отношение на края на кариерата си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР