Валенсия излезе с официално изявление относно наказанието за клуба след

...
Валенсия излезе с официално изявление относно наказанието за клуба след
Коментари Харесай

От Валенсия реагираха на наказанието: Осъждаме расизма към Винисиус, но санкцията е несправедлива

Валенсия излезе с публично изказване по отношение на наказването за клуба след расистките обиди към звездата на Реал Мадрид от почитатели на “прилепите ”. Клубът бе осъден с санкция от 45 000 евро и отчасти затваряне на “Местайя ” за пет мача.

“Валенсия е осъждал, осъжда и ще осъжда по най-категоричен метод всеки акт на расизъм или принуждение. Подобно държание няма място нито във футбола, нито в обществото и ние ще продължим да действаме по най-категоричния вероятен метод, с цел да изкореним този камшик. Поради тази причина от първата минута на срещата Валенсия си сътрудничи с полицията и всички способени органи за изясняване на събитията, случили се предходната неделя. Освен това приложихме оптималната допустима глоба, като изгонихме доживотно от нашия стадион почитателите, които полицията е идентифицирала поради расисткото им държание ”, пишат от клуба.

От Валенсия прибавят обаче, че изрично не са съгласни и са възмутени от наложената им глоба, като доказателствата, поради която им е наложена, съгласно тях опонират на отчетите на полицията и на Ла Лига. От клуба декларират още, че не са се срещнали с предоставените отчети на Дисциплинарната комисия и не им е било обещано право на чуване. “Прилепите ” прибавят, че са си сътрудничели с полицията и са изгонили доживотно от стадиона си отговорните почитатели.
 Изненада: анулираха аления картон на Винисиус Жуниор Изненада: анулираха аления картон на Винисиус Жуниор
“Поради тази причина считаме, че санкционирането и лишаването на всички почитатели, които не са взели участие в тези почтени за жалост произшествия, от опцията да гледат своя тим, е изцяло непропорционална, несправедлива и невиждана мярка, против която ще се борим ”, прибавят от клуба.
 Бивш състезател на Барса и Валенсия разкритикува държанието на Винисиус Бивш състезател на Барса и Валенсия разкритикува държанието на Винисиус
Обидите към Винисиус породиха следващите кавги в испанския футбол, а бразилецът получи голяма поддръжка от футболния свят. Футболистът на Реал Мадрид обаче получи и рецензии,че с държанието си нервира и предизвика почитателите на другите тимове.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР