Валенсия и Челси направиха великолепен двубой от група H на

...
Валенсия и Челси направиха великолепен двубой от група H на
Коментари Харесай

Валенсия и Челси със зрелищен хикс

Валенсия и Челси направиха превъзходен дуел от група H на Шампионска лига, приключвайки при 2:2, написа dsport.bg. Положенията валяха и пред двете порти, а сред попаденията имаше интервенция на ВАР, пропусната дузпа и куп шансове за гол. Двата отбора имат по 8 точки след 5 мача, а Аякс точка по-малко преди срещата им с Лил.

Срещата стартира с напън за гостите от Лондон и още в 2-ата минута Уилиян се озова в удобна позиция, само че ударът му с глава мина над вратата на Валенсия. Постепенно " прилепите " изравниха играта и в 30-тата минута Максимилиано Гомес получи страховит пас в наказателното поле на Челси, само че Кепа съумя да отрази неговия шут.

В 37-ата и 38-ама поредно Н'Голо Канте и Тами Ейбрахам изтърваха невероятни шансове за британския тим. В 40-ата Валенсия излезе напред в резултата. Прекрасно центриране отдясно на Родриго бе засечено от Карлос Солер с крайник. Халфът се промуши сред бранителите в синьо и с акуратен изстрел матира Кепа за 1:0.

След по-малко от 120 секунди, равенството още веднъж стана настоящо. Матео Ковачич с бомбен шут от 25 метра изравни. Хърватинът изпрати топката в долния ляв ъгъл на Силесен. В довавеното време на първото полувреме, голмайсторът на Челси Ейбрахам се контузи и трябваше да бъде сменен.

Второто полувреме още веднъж стартира по-силно за Челси. В 50-ата минута Кристиан Пулишич изведе " сините " напред откакто се възползва при безредие след статично състояние. Попадението бе зачетено чак в 53-ата, защото имаше съществени подозрения дали американецът е бил в състояние на засада. След прецизно премерване до милиметър, се оказа, че Пулишич е на една линия с защитник на " прилепите ".

В 65-ата Жоржиньо наруши разпоредбите, препъвайки нападател на Валенсия в наказателното поле и Феликс Цвайер отсъди дузпа. Капитанът на домакинския отбор Даниел Парехо застана зад бялата точка, би мощно в горния десен ъгъл, само че Кепа направи страховит плонж и избави с една ръка.

Пресата на Валенсия се ускори и в 82-ата падна изравнителният гол. Даниел Вас опита да центрира от дясното крило, само че топката разказа любопитна траектория, отклони се в далечния десен непряк дирек и влетя в мрежата на Челси за 2:2.

В 90-ата Мичи Батшуай опропасти невиждана опция, откакто от броени метри не съумя да засече топката по допустимо най-хубавия метод и Силесен още веднъж избави. Родриго пък бе доста покрай надвит гол, само че осъществяването му мина на сантиметри от горния ляв ъгъл на вратата на Челси. В 96-ата от 2 метра на празна врата още веднъж пропусна Родриго.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР