Валенсия. Горските пожари, които обхванаха редица държави в Европа, създадоха

...
Валенсия. Горските пожари, които обхванаха редица държави в Европа, създадоха
Коментари Харесай

El Pais: Горските пожари във Валенсия са под контрол, но близо три хиляди души все още не могат да се върнат по домовете си

Валенсия. Горските пожари, които обгърнаха редица страни в Европа, сътвориха съществени провокации и пред районните управляващи във Валенсия. Испанският народен всекидневник El Pais оповестява, че след потушаването на пламъците в региона на локалните поданици, евакуирани предходната седмица, е било позволено да се върнат по домовете си. Това обаче по този начин и не се е случило, защото три от кварталите в града към момента са блокирани от съображения за сигурност. В резултат към три хиляди души, наранени от бедствието, към момента са принудени да нощуват надалеч от домовете си.
Макар огънят да е сподавен, съгласно управляващите към момента има „ действителна заплаха “ от пръсване на електропроводи, сриване на къщи и улици. Предупрежденията са в действие за Монтесол, Монтепино и Лас Кабрум.
Според ръководителя на службата за изключителни обстановки в района Жозе Мария Ангел, някои пътища ще останат затворени, с цел да бъдат свободни за прекосяването на транспортни средства със специфичен режим за придвижване при положение на възникването на нова нужда от потреблението им.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР