Ваксините за Covid-19ще се доставят без да се начислява ДДС.

...
Ваксините за Covid-19ще се доставят без да се начислява ДДС.
Коментари Харесай

Ваксините за Covid-19 ще се доставят без да се начислява ДДС

Ваксините за Covid-19ще се доставят без да се начислява Данък добавена стойност. Това реши Народното събрание, което одобрина второ четене измененията в Закона за налога върху добавената стойност (ДДС). Измененията бяха импортирани от Менда Стоянова и група народни представители.

Новите текстове плануват още и нулев данък на комплектите за осъществяване на проби.

Предложението за промени цели да се вкара инструмент за понижаване на разноските за ваксини против Covid-19 и медицински произведения за диагностика на вируса, както и на услугите, свързани с такива ваксини и произведения.

Във връзка със Споразумението за отдръпване на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия от Европейския съюз се планува след приключването на преходния интервал към 31 декември 2020 година наредбите на правото на Съюза в региона на Данък добавена стойност да продължат да се ползват в Северна Ирландия за идващите 4 години във връзка с покупко-продажби със артикули.

Същевременно за всички останали покупко-продажби в Обединеното кралство и Северна Ирландия ще се ползва съответното ДДС-законодателство на Обединеното кралство, което от позиция на българския закон ще се третира като трета страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР