Ваксините помагат да се предотврати претоварването на здравната система в

...
Ваксините помагат да се предотврати претоварването на здравната система в
Коментари Харесай

Български лекар в Германия: Ваксините помагат да се предотврати претоварването на здравната система

Ваксините оказват помощ да се предотврати претоварването на здравната система в Германия, макар растежа на случаите на инфектирани с COVID-19. Това разяснява анестезиологът Борис Таблов, доктор в болничното заведение в Нойрупин, Германия, по Българска национална телевизия.

Според него у нас е пропуснато скъпо време, в което да се изясни на обществото за изгодите от имунизациите и за проблемите при лекуването на усложнените пациенти с COVID-19. Затова се стигна до настоящето претоварване на здравната система.

Таблов описа, че в болничното заведение, в която работи, предходната година са разкрили натоварен бранш за настаняване на тежките случаи с COVID-19. 18-те кревати в него били заети непрекъснато в продължение на няколко месеца.

В момента този бранш не съществува на територията на болничното заведение, тъй като е отпаднала нуждата от него. Преди дни в лечебното заведение е настанен първият пациент с затруднения от коронавирус от месеци насам, който се нуждае от интензивни грижи. Той не е имунизиран.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР