Ваксинирането срещу COVID-19 трябва да бъде задължително за образованието и

...
Ваксинирането срещу COVID-19 трябва да бъде задължително за образованието и
Коментари Харесай

Турция прави задължителни ваксините за образованието и бизне...

Ваксинирането против COVID-19 би трябвало да бъде наложително за образованието и бизнеса, с цел да продължат да действат. А неимунизираните хора би трябвало постоянно да показват негативни резултати от PCR проби, сподели здравният министър Фахретин Коджа, като повтори, че учебните заведения ще бъдат отворени още веднъж на 6 септември, както е планувано.

Коджа добави, че родителите на учениците или ще би трябвало да бъдат изцяло имунизирани, или да се подлагат на постоянни прегледи, с цел да потвърдят, че не са заболели, като означи, че детайлностите по този въпрос ще бъдат оповестени другата седмица.

Досега програмата за имунизиране е била въпрос на избор или тласък, само че имунизацията е обвързване, което към този момент не може да бъде оставено на избор, акцентира министърът.

„ Бих желал да изразя ясно и мощно, че всички наши учебни заведения ще отворят в точния момент. Невъзможно е да се откажем от присъственото образование. Имаме значима задача: би трябвало да вземем нужните ограничения, с цел да подсигуряваме, че всички учители и инструктори са имунизирани “, сподели Коджа.
До момента над 76 на 100 от преподавателите в страната са имунизирани.

Той обаче означи, че макар че програмата за имунизиране се организира сполучливо, страната към момента не е постигнала обществен имунитет.

„ Хората, които са получили и три дози ваксини, имат най-високо равнище на отбрана “, сподели здравният министър.

В 83-милионната Турция към този момент са приложени близо 93 милиона дози ваксини против COVID-19.

Тя употребява имунизациите, създадени от Пфайзер-Бионтек, и китайския Синовак.

Към днешна дата над 76.81 на 100 от пълнолетното население са получили най-малко една доза ваксина, а 43 на 100 са изцяло имунизирани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР