Ваксинацията се провежда по график, съобразно възможностите. Пускаме и зелени

...
Ваксинацията се провежда по график, съобразно възможностите. Пускаме и зелени
Коментари Харесай

Директорът на РЗИ-Варна: Коронавирусът измести сезонния грип! Партиите да агитират за изборите на открито или онлайн!


" Ваксинацията се организира по график, съгласно опциите. Пускаме и зелени коридори, само че лимитирано. Има огромен интерес и не желаеме да ограничаваме хората. В ДКЦ 1 ще пуснем за довечера и за на следващия ден, само че запитванията са за 50 чвека, тъй като има проблем с броя ваксини, а и има избран потенциал за имунизация в един имунизационне кабинет. Получаваме всяка седмица доставки. С преимущество имунизираме участниците в изборите. Това е първата доза, която получават, по тази причина бързаме, с цел да има време за втората доза ", сподели доктор Михайлова.

Тя съобщи, че досега няма данни да странични реакции при слагането на имунизацията.

За област Варна за 14-дневен интервал коефициантът на заболеваемост е 216 на 100 000 души население, т.е усилва се всяка седмица.

За седмица са открити 593 позитивни лица за ковид. Починали са пет от болните, а за миналото денонощие има един смъртен случай, в резултат на болестта. От началото на паднемията 623 души са изгубили борбата с вируса във Варна и региона.    

Към 9 часа тази заран в лечебните заведения на територията на региона е имало 91 свободни кревати за ковид-пациенти, от които 4 са за деца. Интензивните кревати сега са заети с потенциал до 50%.

За седмица са сложени под карантина три групи в детска градина " Снежанка " в Провадия. Освен това под карантина е втора група в ДГ " Незабравка " във Варна, една група в детска градина във Виница и една група в ДГ " Морски свят ". Предимно хора от личния състав са с позитивни проби, заради което се слагат под карантина цели групи или градина, изясни доктор Михайлова. 

В едно учебно заведение на Галата също има установени случаи на ковид. 

Д-р Михайлова изясни, че даже да има имунизиран в фамилията, при определяне на различен член от семейството с ковид, имунизираният също остава под карантина. 

Директорът на РЗИ-Варна добави още, че тази година няма проблеми със сезонния грип и сякаш коронавирусът е изместил всички други сезонни болести. 

Тя изрази вяра, че предизборните събития ще се вършат при прецизно съблюдаване на ограниченията, като предложи да са навън или даже онлайн, с цел да се избегне риск от скупчване на хора на едно място и предаване на болестта. 

Областният шеф на Варна напомни, че в читалищни зали не се позволява скупчване на повече от 15 индивида и прикани да се съблюдават прецизно наредбите на здравния министър. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР