Ваксината е единственото решение в борбата с COVID-19. Оксфордската дава

...
Ваксината е единственото решение в борбата с COVID-19. Оксфордската дава
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев каза руска или Оксфордска ваксина би си сложил ВИДЕО

Ваксината е единственото решение в битката с COVID-19. Оксфордската дава доста повече вяра. Това сподели пулмологът доктор Александър Симидчиев.



"Важно е да се сложат на везната плюсовете и минусите от използването на имунизацията. Важно е да се знае, има ли странични резултати. Работи се добре по въпроса, редуцират се периоди, аз бих си поставил от тази ваксина. Скептичен съм към съветската разработка ", добави той.

Д-р Симидчиев не счита, че има втора вълна у нас, а по-скоро вирусът си е измежду нас и заразява съгласно държанието на хората.

"Ако имаме смяна в заразността тя не се дължи на разновидност на вируса, а на нашето държание ", съобщи пулмологът пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази оптимизъм за есента, когато се чакат и грипни вируси.

"Хората към този момент са наясно по какъв начин можеш да се заразиш с ковид и надлежно да се пазиш - отдалеченост, носене на маски, стерилизация. Тези ограничения въздействат освен на COVID-19, само че и на всички респираторни вируси.

И есента може да е доста по-лека спрямо минали години, в случай че ние съблюдаваме тези ограничения. Освен че сме добре осведомени, протоколите на лекуване към този момент са по-добри.

Не планувам някаква апокалиптична есен, само че не би трябвало да понижаваме бдителността си и да съблюдаваме нужните ограничения ", добави доктор Симидчиев.

Вижте диалога с доктор Симидчиев във видеото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР