Важно е училището да е близко до живота. Тази тема

...
Важно е училището да е близко до живота. Тази тема
Коментари Харесай

Диян Стаматов за военното обучение в училище: Имали сме подобни практики и преди

" Важно е учебното заведение да е близо до живота. Тази тематика е много практична и стойностна ". Това сподели Диян Стаматов в ефира на Радио " Фокус " и предаването " Добро утро, България ", ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на 119-то учебно заведение в столицата, по тематиката за въвеждането на военно образование измежду подрастващите.

" Имали сме сходни практики преди пандемията. Ученици бяха посещавани от разнообразни военни чиновници, които доста достолепно представяха историята и даваха на практика насоки, които биха могли да бъдат потребни на подрастващите. Вероятно в този момент ще бъде аналогично ", изясни Стаматов.

Според него е напълно обикновено и позитивно, предвид на доста фактори, да има сходно образование.

" Единият фактор е, че военното образование постоянно е носело със себе си отпечатък на добра организираност и опция всеки един човек да се усеща малко по-отговорен към това което прави без значение дали е момче или момиче ", изясни той.

" Втората причина е обстановката, която има наоколо до нас, в Турция и Украйна. Ние не сме по никакъв начин надалеч от усъвършенства спешни обстановки, които трансформираха образа на нашите съседи съществено ", добави шефът на 119-то СУ.

По думите му даже да се върнем малко по-назад във времето, в Карлово, това също е една спешна обстановка, в която отговорността и бързата адекватност с доста сериозна поведенческа дисциплинираност на хората, може да помогне на всички, с цел да се спасят по-бързо от една спешна обстановка.

На въпрос по какъв начин одобряват учениците новината за въвеждането на военно образование в учебно заведение, той беше безапелационен, че децата са по-различни от възрастните и одобряват такива промени в образователния проект с усмивка и смешки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР