Важно е да се ядат храни като масло, защото това

...
Важно е да се ядат храни като масло, защото това
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем масло всеки ден

Важно е да се ядат храни като масло, тъй като това е хранителен артикул, който се получава от мляко или млечна сметана. Това е доста остарял лоен млечен артикул. Маслото не би трябвало да се бърка с маргарините, защото те са разнообразни в доста връзки.

Това е здравословен артикул, несъмнено, в случай че се употребява умерено. Маслото има някои съществени хранителни субстанции, които са потребни за здравето, някои от които са:
Това масло е по-полезно от зехтина - ето за какво би трябвало да го включите в менюто си
Зехтинът от дълго време се предлага като средство за намаление на високия холестерол. Но има едно масло, което е доста по-ефективно от него...
Прочети повече
Витамини A, D, E и K.

Минерали калций, фосфор, желязо, йод, магнезий, манган, калий, натрий и цинк.

Според проучвания, една супена лъжица масло в действителност ще ви обезпечи 11% от целесъобразния ви дневен банкет, а това са единствено 100 калории. Също по този начин съдържа малко витамин Е, витамин B12 и витамин К.

Маслото съдържа конюгирана линолова киселина (CLA), която е тип мазнини, които нормално се срещат в месото и млечните артикули. Въпреки че това може да звучи като нещо неприятно, в действителност е ужасно, когато става въпрос за понижаване на телесните мазнини. 

CLA може също да е средство за битка с рака! Проучванията демонстрират, че CLA продуктите могат също по този начин евентуално да оказват помощ за понижаване на растежа на рак на гърдата, дебелото черво, колоректален рак, рак на стомаха, простатата и черния дроб.
Непознати растителни масла, които изненадват прелестно и лечебно
Много дами познават маслата „ ши “, кокосовото или какаовото, както и изгодите от тях за хубостта. А кой е чувал за масло от...
Прочети повече
Маслото е с високо наличие на бутират, което е късоверижна мастна киселина, която може да помогне при бактериите в червата. Проучванията демонстрират, че бутиратът може също да понижи чревното инфектиране и даже да помогне за лекуване на синдрома на раздразнените вътрешности. Може даже да помогне за усилване на метаболизма ви и подкрепяне на контрола на тежестта!

Още изгоди и функционалност на маслото в организма:

- Яденето на масло ни дава сила.

- Консумацията на масло е значима, тъй като оказва помощ за здравето на очите, кожата, косата, ноктите и зъбите.

- Полезно за костите.
Защо да пием утринното си кафе с късче масло в него?
Кафето безспорно е измежду най-популярните питиета в целия свят. Привържениците на кофеиновия балсам са в действителност доста. Има хора, които дор...
Прочети повече
- Маслото в човешкото тяло служи за подсилване на защитните сили.

- В умерени количества е потребен за здравето на сърцето.

- Друг удобен резултат от потреблението на масло върху тялото е, че заради богатото си наличие на йод, то оказва помощ за вярното действие на щитовидната жлеза.

Въпреки че е ясно, че има изгоди за здравето от потреблението на масло като част от вашата диета, в случай че не внимавате за размера на количеството което ядете, това може да съставлява някои опасности за здравето. Имайте поради, че маслото е с високо наличие на наситени мазнини (около 7 грама на 1 супена лъжица), което е доста спрямо целесъобразната дневна доза, която е към 20-22 грама!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР