Важно е да се чуе в България това, че очакваме

...
Важно е да се чуе в България това, че очакваме
Коментари Харесай

Денков: Очакваме позитивни новини от Нидерландия за Шенген

„ Важно е да се чуе в България това, че чакаме положителни вести от Нидерландия за присъединението на България към Шенген “. Това съобщи министър председателят Николай Денков от Брюксел.

Той разясни, че през днешния ден е имало съвещание на държавното управление на Нидерландия, на което е взето решение по проблема. То ще бъде импортирано в Народното събрание на страната, който има последната дума.

„ Крайното решение за повдигане на ветото би трябвало да бъде взето от Народното събрание на Нидерландия. Това ще стане другата седмица, в случай че всичко е наред “, сподели Денков.

За да стане това допустимо, беше извървян доста дълъг път през последните месеци – законите в Народно събрание, работата по повдигане на Механизма за България в региона на правото, позитивната задача от Нидерландия и Австрия у нас, добави министър председателят Денков.

Преговорите с Австрия не престават. Обсъждат се разновидности.

„ За Нидерландия е значимо да се изпълнят рекомендациите, свързани с върховенството на правото, желаеха да видят резултатите от задачата, верифицирани от Европейска комисия. Има положителен отчет и на това се базира решението на Нидерландия ”, добави Денков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР