Повечето германски граждани подкрепят идеята Германия и европейските съюзници от

...
Повечето германски граждани подкрепят идеята Германия и европейските съюзници от
Коментари Харесай

Повечето германци подкрепят увеличаването на разходите за отбрана

Повечето немски жители поддържат концепцията Германия и европейските съдружници от НАТО да усилят доста разноските си за защита на фона на изменящата се обстановка в региона на сигурността, съобщи ДПА, като се базира на изследване. 

Проучването е направено от института " Форза " по поръчка на списание " Интернационале политик ". Данните от изследването са предоставени през днешния ден на ДПА.

Общо 68% от интервюираните са дали отговор, че поддържат увеличение на разноските за защита, а 29% са декларирали, че не са съгласни с това.

Според проучването огромната част от немското население счита, че Германия и страните членки на НАТО в Европейски Съюз би трябвало доста да усилят разноските си за защита в бъдеще. Резултатите от изследването демонстрират, че утвърждението е по-високо в Западна Германия, както и повече измежду мъжете, взели присъединяване в изследването, написа Българска телеграфна агенция.

Най-силна поддръжка за отделянето на повече средства за защита се следи измежду поддръжниците на консервативния Християндемократически съюз и Християнсоциалния съюз - 90%, а най-малка - измежду последователите на крайнодясната " Алтернатива за Германия " - 61%.

Сред последователите на Германската социалдемократическа партия 72% се афишират " за ", измежду тези на " Зелените " - 75%, а измежду подкрепящите бизнес насочената Германска свободна демократическа партия - 88%.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР