“Важно е българите да се отърсят от митове. Нашата история

...
“Важно е българите да се отърсят от митове. Нашата история
Коментари Харесай

Нищо добро за България чак толкова не се е случило на този ден

“Важно е българите да се отърсят от легенди. Нашата история е обитаема с легенди, които не са в наша изгода и не храни нашето достолепие. Дори днешният ден е ден на Русия в България. Но нищо положително за България чак толкоз не се е случило на този ден ”. Такова мнение изрази икономистът Евгений Кънев. 

“Тази дата инцидентно е станала народен празник, просто тъй като 20 април не бил комфортен за консерваторите тогава. По същият метод и Съединението е било отхвърлено ”, добави още той пред Нова. Кънев е безапелационен - националният празник би трябвало да сплотява, а не да разделя народа. 

Според общественика и някогашен народен представител Методи Андреев датата 3 март е определена по политически аргументи. “Историята е била политическо оръжие. На днешния ден, това което честваме - подписването на Санстефанския контракт - там България я няма ”, сподели Андреев. По думите му “българите имаме ниско национално самочувствие ”, което е в следствие от “това втълпяване през десетилетията - възприятието на признателност към нашите освободители ”.

Ако приемем 24 май за наш народен празник обаче, ще има борба с Русия, която също чества тогава, разясняват още Кънев и Андреев. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР