Важен урок защо трябва да цените своята майка! Майката заема много

...
Важен урок защо трябва да цените своята майка!
Майката заема много
Коментари Харесай

Важен урок: Ценете своята майка, тя няма да бъде с вас вечно

Важен урок за какво би трябвало да цените своята майка!
Майката заема доста значимо място в нашия живот, само че, за жалост, актуалното общество по-често възхвалява други цели – кариера, пари, власт…
Истината е, че в човешкия живот няма никой по-голям от майката. Майчината обич е скъпа, безусловна и най-близка до божествената. За вярващите майчината обич е като женската част на Бог в сърцата на децата, тъй като тя носи в себе си деликатност, самообладание и съчувствие.
Разбира се, и двамата родители извършват фамилните отговорности, само че ролята на майката е толкоз значима за бъдещето на цялото човечество, че постоянно би трябвало да ѝ се отдава почетно място.

Всъщност майчината обич издига нови генерации, които ще изградят нов свят и ново общество.
Ето за какво загубата на майката в ранна възраст оставя незабравим белег на душата на човек, лишавайки го от спомените, прекарванията, значимите житейски уроци… А тези, които са имали шанса да живеят с майка си дълги години, я помнят със сълзи и признателност.
Ако имате шанс и майка ви е жива, ценете я!
Майчинството е работа за цялостен живот. Колко пъти майката е плакала безмълвно, притеснявайки се за децата си? Заради здравето, уроците, фамилните проблеми? Колко пъти се е молила за облекчение на вашето задължение?

Дори когато пораснем и срещаме проблеми, майката продължава да се тревожи за нас. Мама ни обича от все сърце, като не желае нищо в подмяна.
Смъртта на майката е доста сложен миг.
Загубата на обичания, скъпия, непосредствен човек – е страшна тъга. След такава загуба може да минат години, преди душевните рани да зараснат.
Няма потребност да чакате всичко да стане както преди. Преживяването на непоправимите загуби ни трансформира, прави ни по-възрастни.

Другите хора, с които се пробвате да говорите за своята майка, напущат диалога, защото не знаят по какъв начин да се държат, не знаят какво да ви кажат, тъй че да се почувствате по-добре. Въпреки че в такава обстановка няма задоволително мощни утешителни думи.
Просто би трябвало да бъдете изслушани, подкрепени и да останете с някого в този миг. Имайте поради, че хората се опасяват, че с неуместните си думи ще влошат вашите прекарвания.
Най-малкото, майка ви не е желала да ви донесе тъга с нейното тръгване. Помислете какво би ви споделила, в случай че види вашето страдалчество?
Сънувате майка си – точно тъй като страдате, любовта ѝ продължава да се демонстрира по един – единствен наличен метод.

Спомнете си какво вашата майка обичаше и искаше да прави с вас.
Обичаните от нас хора си потеглят, само че любовта им остава при нас. И постоянно след напускането им духовната и прочувствена връзка с тях става още по-силна. Започваме да мислим не „ какъв брой тъпо, че са ни оставили “, а „ каква благословени сме били, че са били измежду нас “!
Основното е да ценим своята майка, до момента в който тя към момента е жива. Не я чакайте да почине.
Обадете ѝ се, кажете ѝ за вашата обич, помогнете ѝ! Никога няма да има мъж, който да ви обича повече от вашата майка. Обадете се още през днешния ден!
Инфо: lichna-drama

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР