Важен прецедент създава решение на първоинстанционен съд в гръцкия град

...
Важен прецедент създава решение на първоинстанционен съд в гръцкия град
Коментари Харесай

Прецедент в Гърция след самоубийството на жена, тормозена на работното място

Важен казус основава решение на първоинстанционен съд в гръцкия град Солун, който дефинира гибелта на 41-годишна жена, лишила живота си след тормоз на работното място, като „ трудова акцидент “, което разрешава на околните ѝ да получат обезщетение, оповестява гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Според правосъдното решение 41-годишната жена е била подложена на тормоз, който е довел до психически и нервозен срив.

В претекстовете на решението се осъжда държанието на ръководителите в публично дружество в солунското предградие Ореокастро по отношение на дамата, лице със специфични потребности, която е била наета при тези условия в субсидирана стратегия на Обществената работа по претовареност.

В решението, което няма аналог в гръцкото правосъдие от над 30 години, се акцентира, че поради натиска и напрежението, провокирани от враждебната работна среда, дамата е прибегнала до приложимост на алкохол и лекарства, които са довели до гибелта ѝ от инсулт.

„ Състоянието ѝ се е влошило заради трудовия тормоз и това беше признато от съда. Малтретирали са един човек, изправен пред проблеми на психологичното здраве. Съдът не одобри, че е било самоубийство, (както) това се твърдеше от ответната страна “, съобщи юристът на фамилията на умрялата Спирос Констандопулос, предава Българска телеграфна агенция.

Съдът е присъдил обезщетение на околните на дамата и за психическата болежка, която са понесли.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР