Много българи сложиха на великденската си трапезата агнешко от Румъния.

...
Много българи сложиха на великденската си трапезата агнешко от Румъния.
Коментари Харесай

Нашенци пазаруват агнешко от Румъния

Много българи сложиха на великденската си трапезата агнешко от Румъния. За живеещите в граничните региони през последните няколко години стана традиция да си купуват месото от търговци в северната ни съседка. Цветно, шумно и с претъпкани магазини. Така наподобява пазарът в румънския град Гюргево, споделя Народоосвободителна въстаническа армия. Още с влизането посетителите са посрещнати с празнични венци от елхови клончета и цветя.



Опашки се вият в закритите елементи на тържището, където са многочислените магазини за месо. 

" Хубаво е, че месото е прясно. Виждаш какво купуваш, избираш си. Но идваме по-скоро за разходка и многообразие ", споделя Марин Гюрчев. 

Най-търсено от българите предстоящо е агнешкото месо. Особено по празниците. Там цената е 15 лв. за кг, а и в дребните магазини на производителите, клиентът самичък може да избере коя част от трупното месо желае да купи. Марин Гюрчев споделя, че постоянно пътува от Русе до Гюргево, с цел да достави фамилната софра с с изключение на с месо…и с самун. Приятелят му пък е впечатлен от реда в магазините при съседите. Освен поради подредбата на стоката - русенци избират пазара в Гюргево и поради обезпеченото качество.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР